Pala prva žrtva: Lira “sahranila” veliki posao na Balkanu

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2018. u 11:55
FOTO: Reuters

Koruška kompanija čiji su se prihodi u poslednja dva desetljeća otprilike uvećali za deset puta, namjerava nastaviti potragu za strateškim partnerom.

Zbog fluktuacije južnoafričkog randa i turske lire planirana kupovina slovenske  Tvornice akumulatorskih baterija (Tab) iz Mežice nije realizirana.

Kako je za ljubljanski Dnevnik potvrdio Tabov direktor Bogomir Auprih, razgovori s kompanijom Metair Investments Limited iz Južne Afrike su prekinuti.

“Visoka volatilnost i pad vrijednosti turske lire i južnoafričkog randa za Metair najznačajnije valute, kao i rastući troškovi financiranja na oba tržišta predstavljaju objektivne okolnosti koje otežavaju realizaciju strateškog povezivanja. Zbog trenutne financijske nestabilnosti u Južnoj Africi, Metair se želi fokusirati na posao optimizacije poslovanja”, navedeno je u obrazloženju. 

Koruška kompanija čiji su se prihodi u poslednja dva desetljeća otprilike uvećali za deset puta, namjerava nastaviti potragu za strateškim partnerom, prenosi Investitor.

Komentari (2)
Pogledajte sve


i di je u ovoj priči Balkan?

novinarski Balkan je do Triglava

i di je u ovoj priči Balkan?

New Report

Close