Obama sa šefovima Applea, AT&T-a o programu nadzora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. kolovoz 2013. u 16:32
Thinkstock

Taj susret nije naveden u dnevnom rasporedu predsjednika Obame za četvrtak.

Američki predsjednik Barack Obama u tišini se u četvrtak sastao s direktorima komunikacijskih tvrtki Apple i AT&T kao i s predstavnicima udruga za zaštitu građanskih sloboda s kojima je razgovarao o vladinom programu nadzora elektroničkih komunikacija, prenose mediji.

Kompjutorski stručnjak Google-a Vint Cerf te čelnici udruga za zaštitu građanskih sloboda također su sudjelovali na sastanku na kojem su bili direktor Applea Tim Cook i AT&T-a Randall Stephenson, piše internetski portal Politico pozivajući se na neimenovane izvore.

Taj susret nije naveden u dnevnom rasporedu predsjednika Obame za četvrtak.

Sastanak iza zatvorenih vrata uslijedio je nakon još jednog privatnog sastanka u četvrtak na kojem su bili najviši dužnosnici Obamine administracije, gospodarski lobisti i zagovornici prava na privatnost, piše Politico dodajući da je sastanak s Obamom organiziran "u većoj tajnosti".

Ta se vijest pojavila nakon što su u medijima otkrivene pojedinosti tajnog programa nadzora elektroničkih informacija na temelju informacija koje je otkrio bivši ugovorni zaposlenik američke tajne službe Edward Snowden.

Prema pisanju Politica, predstavnici Bijele kuće te tvrtki i udruga koje su bile zastupljene na sastanku odbili su komentirati vijest o sastanku.

Komentirajte prvi

New Report

Close