Nijemci prebacuju novac u donjem rublju, pelenama, korzetima…

Autor: Tin Bašić , 04. rujan 2013. u 16:02
Thinkstock

Nijemci koji su izbjegavali plaćati porez držeći svoj novac u Švicarskoj, vraćaju ogromne količine novca kući budući da u krenule masovne istrage koje žele otkriti porezne prijevare.

Nijemci koji su izbjegavali plaćati porez držeći svoj novac u Švicarskoj, vraćaju ogromne količine novca kući budući da u krenule masovne istrage koje žele otkriti porezne prijevare. No to ne bi bilo toliko čudno da taj novac nisu odlučili prenositi na vrlo zanimljive načine. I ne, nije riječ o prebacivanju s jednog računa na drugi.

"Imali smo 72-godišnjaka koji je nosio ženski korzet napunjen sa 150.000 eura. U drugom slučaju čovjek je nosio dvije pelene za inkontinenciju između kojih je pokušao sakriti 140.000 eura", izjavio je glasnogovornik njemačke carine Marcus Uekert. 

Nijemci i Britanci su 2010. godine imali 175 milijardi dolara koji nisu bili prijavljeni. Od tada više od 36.000 zahtjeva je predano za poreznu amnestiju. A oni koji ne žele na carini dobrovoljno prijaviti novac (to ne moraju učiniti ako imaju manje od 10.000 eura), spremni su na inovativne načine prekršiti zakon. 

Carinska služba na granici Njemačke i Švicarske prošle je godine zaplijenila 20 milijuna neprijavljenih eura. U bavarskom gradiću Lindau, carinici su uhvatili čovjeka koji je ugurao 25.000 eura u kolač. 

"Bračni par umirovljenika imao je uguran novac u svojim cipelama, a imali smo i slučaj kada su novac pokušali sakriti ispod akumulatora u motoru automobila. Redovito otkrivamo ljude koji skrivaju novac u pojasu za hlače i u donjem rublju", kazao je Harald Gebele, glasnogovornik njemačkog okruga Singen. 

S druge pak strane neki pokušavaju skriti novac iako za to nema potrebe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close