Dao ostavku na čelu kompanije iako mu je godišnja plaća iznosila 70 milijuna funti

Foto: Reuters Foto: Reuters

Osobna imovina mu se procjenjuje na 495 milijuna funti.

Jedan od najplaćenijih i najpoznatijih britanskih šefova kompanija, Martin Sorrell (73), iznenada je dao tijekom vikenda ostavku na mjesto predsjednika i izvršnog direktora najveće reklamne agencije na svijetu, WPP-a.

Radi se o jednoj od najvećih britanskih kompanija s poslovnim operacijama u 112 država.

Sorrell je ostavku dao dva tjedna nakon što je kompanija otvorila internu istragu zbog optužbi u "neprimjereno ponašanje". O kavim se optužbama radi, ostalo je nepoznato.

Sorrell je optužbe odbacio, iako je pozdravio provođenje istrage. Ovaj rođeni Londončanin školovan na Cambridgeu i Harvardu karijeru u oglašivačkoj industriji započeo je 1975. dolaskom u čuvenu agenciju Saatchi & Saatchi.

Dvije godine kasnije postaje financijski direktor tvrtke. Proizvođača košara Wire and Plastic Products kupuje 1985. kreditom koji je dobio založivši dionice Saatchija & Saatchija te ju pretvara u investicijsku kompaniju za kupovanje reklamnih agencija, ponekad i agresivno.

S vremenom stvara diva u tom sektoru, a on postaje najdugovječniji direktor neke od kompanija u sastavu indeksa FTSE 100 s godišnjom plaćom od 70 milijuna funti. Osobna imovina Martina Sorrella procjenjuje se na 495 milijuna funti. Osim što je bio autoritet u branši, često je istupao i u vezi problema globalne ekonomije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!