Novi turistički grad primit će 3500 stanovnika; kompleks vrijedan 1,1 milijardu dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 26. rujan 2017. u 15:23
Projekt kompanije Luštica Development vrijedi čak 1,1 milijardu eura

Izgradnja prve dvije stambene zgade novog naselja sa 36 stanova krenut će početkom 2018.

Izgradnja novog turističkog grada Luštica Bay na istoimenom crnogorskom poluotoku ušla je u novu fazu jer su privedene kraju pripreme za početak radova i na središtu budućeg 1,1 milijardu eura vrijednog kompleksa –  naselju Central. 

Golf teren, hoteli, vile…
To naselje, pišu Vijesti, koje se gradi na oko 240 tisuća kvadrata u sjeveroistočnom dijelu kompleksa bivše vojarne u Radovićima zamišljeno je kao mjesto koje sadrži sva obilježja jednog gradića koji može primiti 3500 stanovnika.  Smatra se da će 1000 stanovnika u njemu boraviti stalno, pa su stručnjaci Luštica Developmenta, zajedničke kompanije švicarskog Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%), pažljivo razvijali plan prvog novog stalnog gradića na Crnogorskom primorju.

Cijene po kvadratu kreću se od 2400 do 2600 eura. Central se nalazi iznad Marina naselja u Luštica Bayu i prve od dvije marine novog kompleksa, kapaciteta 173 veza, koja će biti otvorena sljedećeg ljeta, zajedno s prvim hotelom, The Chedi Luštica Bay, rangiranog s 5 zvjezdica i kapaciteta 110 apartmana. Zapadno od Centrala nalazi se golf teren sa 18 rupa, a jugoistočno će se graditi još jedan tzv. beach hotel. U pravcu uvale Pržna bit će stambeno naselje Horizon s turističkim vilama. 

Međunarodna škola
Izgradnja prve dvije stambene zgade Centrala s 36 stanova krenut će početkom 2018. Neće, međutim, svi objekti vojarne biti porušeni, neki će biti prilagođeni novoj namjeni, poput zgrade bivšeg vojničkog kluba s knjižnicom koji će biti rekonstruiran i pretvoren u novu međunarodnu osnovnu školu, koja će osim stanovnicima Luštica Baya biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu u Krtolima.  Central će imati i više trgova i tržnica, šetališnu zonu, šoping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, igrališta za djecu, sportske terene i zatvoreni bazen.

Komentirajte prvi

New Report

Close