Luksuzni Dukljanski vrtovi stanare primaju u lipnju

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2015. u 08:00
Veličina apartmana na Zavali pokraj Budve kreće od 250 do 500 četvornih metara

Neprodano je u crnogorskom naselju za bogataše ostalo nešto manje od 30 posto od svih apartmana.

Dukljanski vrtovi, luksuzni stambeni kompleks vila na Zavali, pokraj Budve u Crnoj Gori, bit će potpuno završen do sredine lipnja, javljaju Vijesti.

Projekt kojeg su pratile brojne nedoumice do 2011. godine kada ga preuzima Stratex Group Neila Emilfarba, Amerikanca uzbekistanskog porijekla, za kojeg se tvrdi da ima dobre veze u američkoj administraciji i vojsci, ovih dana dobiva konačne obrise ozelenjavanjem i uređenjem cijelog prostora, te izgradnjom unutrašnjih prometnica. Projekt Dukljanski vrtovi od početka je imao velikih poteškoća jer je ubrzo nakon početka ulaganja bankrotirala ruska tvrtka Mirax koja je i započela gradnju naselja.

 

8000

stoji četvorni metar u Dukljanskim vrtovima

"Do 15. lipnja organizirat ćemo proslavu kojom ćemo označiti završetak svih radova u Dukljanskim vrtovima, ali pri tome ne računamo radove na izgradnji budućeg hotela na mjestu sadašnjeg parkinga, čiju izgradnju planiramo započeti u listopadu. Vjerujemo da ćemo hotel završiti do početka ljetnje sezone 2016. To će biti luksuzni hotel sa 80 soba", rekla je Milena Spahić, direktorica korporativnih komunikacija u Stratex Groupu.

Kupci bogati poduzetnici
Prema njenim tvrdnjama, Stratex je više nego zadovoljan kada je riječ o prodaji stambenog prostora u Dukljanskim vrtovima."Imamo velik broj upita zainteresiranih kupaca, više nego u istom razdoblju prošle godine. Imali smo nekoliko zanimljivih prodaja apartmana. To nam ukazuje da će ova sezona biti jedna od boljih u posljednje vrijeme, kada je riječ o tržištu nekretnina. Cijene su ostale iste, 8000 eura po četvornom metru. Neprodano je nešto manje od trideset posto od ukupno 202 apartmana", rekla je Spahić.  

Koliko treba izdvojiti za apartman u Dukljanskim vrtovima lako je izračunati zna li se da se veličina stambenog prostora na Zavali kreće od 250 do 500 četvornih metara. Kupci su dosad bili uglavnom vrlo bogati poduzetnici iz Azerbajdžana, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ima i kupaca iz regije, te slavnih osoba iz svijeta filma. Tako je, prema pisanju Telegrafa, krajem 2014. godine apartman veličine 300 kvadrata kupio, prema Forbesu najbogatiji Srbin, Miodrag Kostić, vlasnik MK Groupa, (s imovinom vrijednom 520 milijuna eura), kojem će susjed biti poznati akcijski glumac Steven Seagal. Miodrag Kostić je, tvrdi se, kupio posljednji kat vile u prvom redu kompleksa, uz samu obalu.

Novi apartmani
Stratex je započeo i prodaju luksuznih apartmana u viškatnici Dukley Residences, koja se gradi pokraj Starog grada u Budvi, nedaleko od hotela Avala. Cijena je kao u Dukljanskim vrtovima, 8000 eura po četvornom metru.Otvorili su, također, i prvi restoran s pet zvjezdica u Crnoj Gori 

U Atlas Capital Centeru

Sheraton otvara hotel u Podgorici

Abu Dhabi Financial Group (ADFG), vlasnik Atlas Capital Centera u Podgorici, uspješno je završio pregovore s poznatim hotelskim lancem Sheraton, koji će u Atlasu otvoriti hotel u čiju će gradnju uložiti 11 miliona dolara, doznaju Vijesti. U centru Podgorice, na temeljima hotela Crna Gora, gradi se hotel Hilton, čiji se završetak gradnje očekuje sredinom sljedeće godine, tako da će glavni grad Crne Gore uskoro imati dva vrhunska hotela. ADFG je, nakon što je u potpunosti preuzeo vlasništvo nad poslovno-stabenim kompleksom Atlas, u veljači otvorio Hard Rock Cafe, u koji je uloženo oko 2,5 milijuna eura. U tornju iznad Hard Rocka, sljedeće godine bit će otvoren hotel Sheraton sa više od 120 soba.

Komentari (2)
Pogledajte sve

točno! nema rezona da netko pun love kupuje stan u ovakvoj zgradi i onda sluša podrigivanje susjeda.

prvi uz more, a svi iznad tebe ti mogu pljuckati na terasu…

Pomalo čudan projekat kaskadnih terasa , čije stepenice iz terasa – ne vode – nikuda, tj. završavaju u zraku, umjeto u vodi ili čvrstom terenu…

Bogataši ne kupuju zajedničke stanove s drugima, to je prvo pravilo, a
oni koji žele dati ovakav novac, za zajedničko druženje s nepoznatima,
nek izvole…..

New Report

Close