Iza i Samo Login prodaju Outfit7 za više od 600 milijuna dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2016. u 10:08
Iza i Samo Login

Holding Outfit7 ima sjedište u Londonu i 14 tvrtki kćeri u Londonu, Ljubljani, na Cipru, u Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD-u.

Iza i Samo Login, većinski vlasnici slovenske tvrtke Outfit7, tvorca mobilnih igara Talking Tom, pripremaju prodaju kompanije, želeći iskoristiti val preuzimanja proizvođača zabavnog softvera, piše Bloomberg, navodeći anonimne, ali dobro upućene izvore.

Popularni Talking Tom 
Oko prodaje Outfit7 savjetuje američka investicijska banka Goldman Sachs, što je privuklo zanimanje drugih proizvođača mobilnih igara i aplikacija, rekli su izvori Bloomberga, navodeći da bi vrijednost slovenske tvrtke registrirana u Londonu mogla dosegnuti 616 milijuna dolara. Slovenski časopis Manager, koji je i ove godine obitelj Login postavio na vrh ljestvice najbogatijih Slovenaca, drži da bi Outfit7 mogao vrijediti čak milijardu eura. Outfit7 zarađuje oglašavanjem i kupnjom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod djece, Outfit7 je ponudu proširio web videom, što je taktika koju koristi i tvorac Angry Birdsa.

 

74milijuna

eura dividendi isplaćeno je lani dioničarima Outfita7

Animirana serija Talking Tom and Friends napravljena u suradnji s Walt Disneyom. U jednoj verziji igre animiran mačak zabavnim glasom ponavlja ono što korisnik kaže, a u drugim verzijama korisnici sastavljaju virtualna slagalicu ili vode likove kroz prepreke. Osnovan 2009. godine Outfit7 u portfelju ima besplatne mobilne aplikacije i igre, animirani video i licencirane proizvode, povezane s igrama. Aplikacija Talking Tom and Friends preuzeta je više od 5 milijardi puta, a ima 300 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, što je dovodi u kategoriju kojoj pripada npr. Twitter sa 313 milijuna korisnika. 

Milijuni pretplatnika
Outfit7 ima i oko 9 milijuna pretplatnika na YouTubeu, a video sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta. Prema podacima kompanije, na razini grupe lani su ostvarili 108 milijona eura prihoda od prodaje, dok je godinu ranije taj prihod iznosio 79 milijuna eura, te 80 milijuna eura čiste dobiti (godinu ranije 60 milijuna eura). Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login drže oko 60% udjela) prošle je godine izplaćeno 74 milijuna eura dividendi, a godinu ranije oko 39 milijuna eura. Holding Outfit7 Investments Limited ima sjedište u Londonu i porezni je obveznik Cipra. Ima 14 tvrtki kćeri u Londonu, Ljubljani, na Cipru, u Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD-u. 

Velike akvizicije

Rekordna godina za igre
Ove su godine sklopljeni poslovi vezani uz zabavni softver vrijedni 22 milijarde dolara, najviše u posljednjih 12 godina, piše Bloomberg. U lipnju kineski Tencent uložio je 8,6 mlrd. dolara u akviziciju Supercella, tvorca igara Clash of Clans i Hay Day. Caesars Entertainment Co. prodao je Playtiku, tvrtku za casino online igre, za 4,4 mlrd. dolara skupini kineskih ulagača.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Slovenci se uspjesno uključuju u modernu međunarodnu ekonomiju a nasi i dalje otvaraju kafiće, kladionice i otkup lom zlata. Nazdravlje nam uz takvu narodnu pamet

..ne zavidim im na novcima, nego na optimizmu i mladosti kojom su stvorili i stvaraju novac…..i dalje
naprijed u uspješno ulaganje !

New Report

Close