Italija poklanja više od sto dvoraca na korištenje, ali pod samo jednim uvjetom

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2017. u 10:18
Foto: Thinkstock

Nekretnine su smještene na osam povijesnih hodočasničkih i planinarskih ruta, poput Apijskog puta i Franačkog puta.

Italija poklanja više od 100 povijesnih građevina diljem zemlje, uključujući dvorce, kuće na farmi i manastire ali pod jednim uvjetom, piše BusinessInsider.

Naime, dobitnici moraju besplatne građevine pretvoriti u turističke atrakcije poput hotela, restorana ili trgovina. Posebno se 'na meti' poduzetnici mlađi od 40 godina.

'Projekt promovira i podržava razvoj turističkog sektora. Cilj je da se privatne i javne građevine koje se ne koriste, pretvore u objekte za turiste, planinare, bicikliste ili hodočasnike', rekao je Roberto Reggi iz Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Nekretnine su smještene na osam povijesnih hodočasničkih i planinarskih ruta, poput Apijskog puta i Franačkog puta.

U zahtjevu za dobivanje vrijednog objekta mora se priložiti detaljni opis i informacije o tome što misle učiniti kako bi objekt pretvorili u turističku atrakciju, a vlada će zatim uspješnim kandidatima dati pravo na korištenje nekretnine na devet godina s opcijom produženja na još devet.

Rok za prijave je 26. srpanj, a za sve one koji propuste ovaj rok vlada će kroz naredne dvije godine isto napraviti s još 200 građevina.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To je pravi potez. To treba da uradi i Hrvatska. Takvi objekti stoje i propadaju a država koja je vlasnik nema para da ih privede namjeni. U Njemačkoj sam vidio puno starih dvoraca koji su obnovljeni i privedeni namjeni. Te namjene su : turizam, školstvo, zdravstvo, privreda, stanovanje itd..

New Report

Close