Facebook zapošljava Hrvate u Irskoj, mjesečna plaća oko 2.600 eura

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Facebook traži ljude koji su detaljno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj, aktualnim događajima, društvom i kulturom.

Radno mjesto za koje su Facebooku potrebni Hrvati u Dublinu naziva se Market Specialist unutar tima nazvanog Market Operations, piše BUG. Osnovna zadaća ovog tima jest identificirati i rješavati slučajeve u kojima je došlo do kršenja Facebookovih pravila korištenja, te tako graditi povjerenje i poboljšavati korisničko iskustvo na toj društvenoj mreži.

Potencijalni će zaposlenici na ovom radnom mjestu biti zaduženi za revidiranje korisničkih prijava nepoćudnog sadržaja, rješavanje problema vezanih za korisničke račune, analizu podataka i slične zadaće.

Zbog svega ovoga Facebook traži ljude koji su detaljno upoznati sa situacijom u Hrvatskoj, aktualnim događajima, društvom i kulturom, tipičnim ponašanjem korisnika, te se izvrsno služe kako engleskim tako i hrvatskim jezikom. Osim toga za prijavu je potrebno imati diplomu prvostupnika ili magistra, više od dvije godine radnog iskustva, te sposobnost strateškog i analitičkog razmišljanja.

Na Glassdooru je za ovu poziciju prijavljena bruto godišnja plaća (s bonusima) od oko 41.000 eura (što je oko 2.600 eura mjesečno u neto iznosu, za samca)

Komentari (2)
 • razer
  razer 13:33 30.7.2018.

  Podravina


  Pa kod nas informaticari imaju 20 000 kn neto. to je kao da u Irskoj imas 6000e. U irsku se isplati ici ako si nekvalificiran, srednjaskola itd..

  Pricas potpune gluposti… 20k kn je placa clanova uprave u HR, mnogih i manje. Nitko ti toliko nece dati, znam niz ljudi iz IT, svi su otisli van. Norveska, Njemacka, itd. Place u IT jesu vece od prosjeka, ali ni djelic toga sto govoris, a s time se u HR ne moze dobro zivjeti. Cak i u bankama, te place su premale.

  Ono sto je istina, je da je Dublin jako skup za place koje se nude. Ja sam imao opciju ici tamo, ali odlucio sam se za Njemacku. Place su vece, a renta za stan je kao soba u Dublinu, piva upola cijene itd.

  Bez obzira na razinu obrazovanje, Irska mi nije prva preporuka.

 • Podravina
  Podravina 12:14 30.7.2018.

  Pa kod nas informaticari imaju 20 000 kn neto. to je kao da u Irskoj imas 6000e. U irsku se isplati ici ako si nekvalificiran, srednjaskola itd..

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!