Deutsche Bank najavljuje veliki gubitak u trećem tromjesečju

Autor: Poslovni.hr/H , 08. listopad 2015. u 09:42
Foto: Reuters

Banka je upletena u skandal s namještanjem referentnih ponudbenih kamata na međubankovne pozajmice na londonskom tržištu (libor) a švicarske vlasti pokrenule su protiv njih istragu.

Deutsche Bank (DB) upozorio je u četvrtak da će izvijestiti o neto gubitku od 6,2 milijarde eura u trećem tromjesečju i možda odustati od isplate dividendi za ovu godinu.

Iz banke su najavili otpis u iznosu 5,8 milijardi eura koji je "najvećim dijelom rezultat očekivanih visokih regulatornih zahtjeva o kapitalu… i aktualnih očekivanja vezanih za prodaju Postbanka".

Dodatne 1,2 milijarde eura grupa će staviti na stranu za troškove pravnih sporova.

Banka je upletena u skandal s namještanjem referentnih ponudbenih kamata na međubankovne pozajmice na londonskom tržištu (libor) a švicarske vlasti pokrenule su protiv njih istragu i zbog sumnje da su dogovarali cijene na tržištu plemenitih metala.

Njemački je bankovni div također otpisao 600 milijuna eura vrijednosti gotovo 20-postotnog udjela u kineskom Hua Xia Banku. U poruci koja se može protumačiti kao potvrda medijskih izvješća da namjeravaju prodati udio u tom bankovnom holdingu sa sjedištem u Kini navode da su promijenili plan u vezi s tim udjelom i da ga više ne smatraju strateškim.

Napominju također da će biti prisiljeni osjetno smanjiti dividende za ovu godinu ili čak odustati od njihove isplate.

Poslovno izvješće za treće tromjesečje DB će objaviti 29. listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close