Banjalučko pivo može u izvoz

Srpska carina zaustavljala je pivo iz BiH zbog natpisa 'svijetlo, a ne 'svetlo' pivo/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL Srpska carina zaustavljala je pivo iz BiH zbog natpisa 'svijetlo, a ne 'svetlo' pivo/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Riješen spor između BiH i Srbije.

BiH i Srbija su nakon 17 godina potpisale Protokol o priznavanju testova i analiza za industrijske proizvode, čime je uklonjen problem protoka takve robe, rekla je Ognjenka Lalović, direktorica Sektora gospodarstva u Vanjskotrgovinskoj komori BiH. 

Ona je na zajedničkom štandu Privredne komore RS i Vanjskotrgovinske komore BiH na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu rekla da je nepriznavanje testova i analiza iz BiH stvaralo velike probleme. 

"Dogovoreno je da se ujednači terminologija, tako da pivo iz Banjalučke pivovare više neće biti vraćano s granice jer u deklaraciji piše 'svijetlo', a ne 'svetlo' pivo.

Carinici u Srbiji smatrali su da u deklaraciji treba stajati 'svetlo', pa šleperi s pivom iz Banja Luke nisu mogli ući u Srbiju dok se to ne ispravi", objasnila je Ognjenka Lalović agenciji Srna. 

Problemi necarinskih barijera između Srbije i BiH u velikoj mjeri riješeni su prije godinu i pol dana, podsjetila je direktorica Sektora gospodarstva .

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!