Ljubljanska grupa osvojila rent-a-car tržište Slovenije i Hrvatske

Autor: Poslovni dnevnik , 30. listopad 2018. u 06:44
Foto: Getty Images

Prošle godine prihodi od prodaja porasli su za 47%, na oko 71 milijun eura, što je gotovo dvostruko više nego 2015. godine.

Ljubljanska grupa Anticus ove se godine prvi put pojavila u TOP 101 najboljih slovenskih kompanija prema izboru časopisa Manager (Finance). I odmah je zauzela mjesto u sredini ljestvice. Razlog tome je što nositelj franšize Sixt rent-a-cara u Sloveniji i Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina značajno povećava prihode, čemu najveći dio zasluga pripisuju sve većem broju turista u regiji.

U Hrvatskoj 20 poslovnica

Prošle godine prihodi od prodaja porasli su za 47%, na oko 71 milijun eura, što je gotovo dvostruko više nego 2015. godine.

Neto dobit je povećana za 40 posto, na više od dva milijuna eura. Grupa čije poslovanje uključuje kratkoročan i dugoročan najam vozila, poslovni najam i prodaju vozila iz svoje flote, ima šest Sixt poslovnica u Sloveniji i 20 u Hrvatskoj.

Prvo su za Sloveniju dobili franšizu Sixta, vodećeg europskog iznajmljivača vozila s više od šest tisuća poslovnica u 125 zemalja, a 2010. godine su se proširili na Hrvatsku kupnjom franšizne tvrtke Sixthod od hrvatske turističke tvrtke Atlas. “Hrvatska i Slovenija ne zaostaje za visokim zahtjevima poslovanja koje zahtijeva njemačka franšiza”, kaže Klemen Pur, direktor Anticusa koji u Sloveniji ostvari oko 25 posto prihoda, a u Hrvatskoj oko 75 posto. U svojoj floti imaju sedam tisuća vozila na vrhuncu sezone, a u mrtvoj sezoni tisuću.

Uskoro i elektro vozila

Značajan rast poslovanja Anticusa rezultat je razvoja turizma u Sloveniji i Hrvatskoj. “Turizam je znatno porastao u ovoj regiji, a razmjerno tome i iznajmljivanje vozila i naše poslovanje”, kaže direktor Anticusa.

“Povećao se i promet poslovnih korisnika, za kratkoročno i dugoročno unajmljivanje, a također su povećani prihodi od prodaje vozila iz naše flote za najam”, dodaje Pur.

Ove godine Anticus planira ostvariti 85 milijuna eura prihoda i 2,4 milijuna eura dobiti. Ovih dana u Ljubljani su otvorili poslovnicu u kojoj će uskoro početi iznajmljivati ​​električna vozila.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije tesko i moze se jer je usluga na HR rent a car trzistu totalno smece. Tu bi posebno izdvojio Fleet rent a car s njihovim bahatim i glupavim osobljem u zracnoj luci Franjo Tudjman the Green Motion na istoj lokaciji iako ne u zgradi zracne luke. Takvim firmama bi trebalo zabraniti rad u rent a car bransi jer unistavaju image zemlje i povjerenje korisnika u druge usluge u HR.
Ako te takav mutavac doceka cim sletis, sto ocekivati dalje tijekom boravka u HR?

New Report

Close