Amazon otvara u Europi tisuće novih radnih mjesta

Autor: Tomislav Pili , 25. siječanj 2016. u 12:42
Kompanija je lani zaposlila 10.000 ljudi/REUTERS

Kompanija namjerava proširiti europsku mrežu skladišta i dostavljačku mrežu, kao i razvojne i istraživačke odjele.

Nakon što je lani u Europi otvorio 10.000 radnih mjesta, internetski trgovac Amazon u petak je najavio kako ove godine planira otvoriti dodatnih nekoliko tisuća radnih mjesta na "starom kontinentu".

Kompanija na krilima odlične prodaje za protekle blagdane namjerava proširiti europsku mrežu skladišta i dostavljačku mrežu, kao i razvojne i istraživačke odjele, najavio je potpredsjednik Amazon EU Retaila, Xavier Garambois. "Planiramo otvoriti nekoliko tisuća radnih mjesta, za sve stupnjeve obrazovanja, razine radnog iskustva i vještina", dodao je Garambois. Amazon trenutno u Europi zapošljava preko 40.000 ljudi, a lanjski val zapošljavanja najveći je u jednoj godini u Amazonovoj povijesti, objavila je kompanija.

K tome, prošlogodišnji val zapošljavanja povećao je broj Amazonovih europskih zaposlenika za 50 posto u odnosu na zaposlene 2014. godine. Analitičari ocjenjuju da će najveći broj radnih mjesta biti otvoren u Amazonovim logističkim centrima koji su se već našli na udaru kritika zbog uvjeta rada i visine plaća. Međutim, europski kontinent postao je sve važnije mjesto za Amazonova istraživanja, pa je tu smjestio 10 svojih istraživačko-razvojnih centara. Centri se bave, između ostaloga, i razvojem dostave pomoću dronova. Od 2010. Amazon je u Europu uložio 15 milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close