Al Shiddi Group najavio povlačenje iz BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2017. u 21:59
Saudijci imaju problema s vizama iako su unaprijed platiti aranžmane u hotelima

Saudijska kompanija tvrdi da će BiH izgubiti 60 mil. kuna jer su otkazali 24 leta.

Privatni interesi zaustavljaju razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, a saudijski Al Shiddi Group razmatra povlačenje iz BiH zbog izostanka podrške vlade BiH, priopćene je iz te grupe.

U Al Shiddi Groupu se pitaju "zašto saudijski turisti, koji su dobrodošli u Švicarskoj, Francuskoj, Srbiji i Njemačkoj nisu dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu." U nastavku ističu da je ta grupa organizirala ukupno 92 čarter leta u razdoblju od 23. lipnja do kraja rujna. Prema njihovoj računici, dolazak 150 turista svakog dana u sljedeća tri mjeseca donio bi više od 60 milijuna KM u državni proračun BiH. Iz Al Shiddija ističu da je Vijeće ministara BiH već nekoliko puta bezuspješno razmatralo liberalizaciju režima za državljane Saudijske Arabije, što bi pomoglo razvoju turizma, privrede i industrije u BiH.

BiH će, prema njihovim tvrdnjama, ovog ljeta izgubiti 15 milijuna KM (oko 60 mil. kuna) prihoda jer je grupa već otkazala 24 leta. Oni navode i probleme državljana Saudijske Arabije sa dobijanjem vize za BiH, iako su unaprijed uplatili hotelske aranžmane. "Ovo je još jedan primjer kako nesposobni ljudi i državni službenici u BiH samovoljno, radi privatnih interesa, koče razvoj ekonomije". kažu iz kompanije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close