Farmaceutska kompanija Teva najavila otpuštanja i rezove: Evo kako će se to odraziti na situaciju u Plivi

Autor: Marija Crnjak , 25. ožujak 2017. u 11:02
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izraelski mediji objavili da kompanija planira otpustiti čak šest tisuća ljudi.

Nakon objava izraelskih medija da izraelska Teva, najveća generička kompanija otpušta šest tisuća ljudi, tvrtka je u četvrtak potvrdila da im je cilj smanjiti troškove poslovanja no, zasad ne daju detalje.

U Tevi jučer nisu željeli komentirati konkretne brojke oko otkaza, no za Reuters su poručili da brojka o 6000 ljudi nija točna. "Kao što je Teva već objavila, cilj je smanjiti troškove poslovanja globalno, uključujući, između ostalog i zaustavljanje neprofitabilnih aktivnosti, kao i pojednostavljivanje nekih aktivnosti i funkcija u cijeloj organizaciji. Kompanija nije postavila cilj u smislu broja zaposlenika, pa ne možemo komentirati nagađanja medija o smanjenju broja zaposlenika", poručili su za Poslovni dnevnik iz Teve.

Ipak, kako se neslužbeno doznaje, u Plivi koja je u Tevinu vlasništvu neće biti otpuštanja ni rezova. Sudeći prema ranijim izjavama uprave Plive, u Hrvatskoj se prije mogu očekivati nova zapošljavanja, slijedom investicija u nove proizvodne kapacitete u Savskom Marofu i Zagrebu. Teva u Zagrebu razvija segment istraživanja i razvoja, a dodatno je proširen i njihov financijski centar Zagreb koji opslužuje sve Tevine europske lokacije, a zaposleno je novih 30 ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close