Slaba prodaja pritisnula dobit McDonald'sa

Reuters Reuters

Neto dobit McDonald'sa iznosila je u proteklom tromjesečju 1,39 milijardi dolara, što je gotovo 1 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Dobit McDonald'sa u drugom kvartalu pala je više nego što se očekivalo jer su restorani u SAD-u zabilježili pad prodaje treće tromjesečje zaredom, a pala je, neočekivano, i prodaja u Europi.

Prema u utorak objavljenom izvješću, neto dobit McDonald'sa iznosila je u proteklom tromjesečju 1,39 milijardi dolara, što je gotovo 1 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju i manje nego što su analitičari očekivali. Zbog toga je cijena dionice tog lanca restorana jutros pala više od 1 posto.

McDonald's ostvaruje oko 30 posto svojih prihoda u SAD-u, gdje je prodaja u restoranima otvorenim najmanje 13 mjeseci pala u drugom tromjsečju za 1,5 posto, dok su analitičari očekivali pad prodaje za samo 0,3 posto. Promet je bio slab zbog oštre konkurencije niza rivala, među kojima su Wendy's, Burger King Worldwide i Chick-fil-A.

Još su slabiji podaci iz Europe, gdje je prodaja McDonald'sa u proteklom tromjesečju pala za 1 posto, dok su analitičari očekivali rast za 0,7 posto.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve