Nokia ukida gotovo 600 radnih mjesta u Francuskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. rujan 2017. u 08:42
Foto: John Nguyen/Press Association/PIXSELL

Francuski sindikati poručili su da je taj potez “neprihvatljiv”.

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia objavio je u četvrtak da namjerava ukinuti nekih 600 radnih mjesta u Francuskoj u sklopu mjera štednje i preusmjeravanja fokusa u poslovanju koje bilježi gubitke.

Iz grupe su najavili da će otpustiti 597 radnika u francuskoj podružnici, odnosno 10 posto svojih zaposlenika u toj zemlji.

Francuski sindikati poručili su da je taj potez "neprihvatljiv".

Nokia više ne proizvodi mobitele budući da su taj dio poslovanja prodali Microsoftu. Godine 2015. kupili su francusko-američkog proizvođača telekomunikacijske opreme Alcatel-Lucent, očekujući da će im akvizicija donijeti uštede.

Najavljeni otkazi u Francuskoj bit će fokusirani na administrativne i usluge podrške dok će odjel istraživanja i razvoja biti pošteđen s obzirom na preusmjeravanje grupe na razvoj brzih mreža pete generacije, kibernetičku sigurnost i uređaje povezane preko Interneta, navodi se u priopćenju.

Nokia planira uštedjeti ukupno 1,2 milijarde eura do kraja iduće godine nakon što je prošlu godinu zaključila s neto gubitkom od 766 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close