Lego razmišlja o modelu koji bi mogao iznenaditi mnoge

Autor: Tomislav Pili , 14. listopad 2019. u 10:06
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Razmišljanja Lega naslanjaju se na rastući interes proizvodnih kompanija iz različitih sektora.

Kako bi odgovorio na problem korištenja plastike u svojim proizvodima, danski proizvođač igračaka Lego razmišlja o modelu iznajmljivanja svojih čuvenih kockica.

Tim Brooks, potpredsjednik kompanije zadužen za održivost poslovanja, izjavio je na londonskoj konferenciji Financial Timesa o budućnosti proizvodnje kako je Lego „potpuno otvoren“ prema ideji iznajmljivanja igračaka. „To je moguće, iako postoje određene tehničke zapreke“, izjavio je Brooks. Pri tome je mislio na složenost pojedinih kompleta Lego kockica koji sadrže tisuće dijelova. „Kolike su šanse da ga iznajmite osmogodišnjem djetetu i kasnije sve dijelove dobijete natrag“, dodao je Brooks.

Razmišljanja Lega naslanjaju se na rastući interes proizvodnih kompanija iz različitih sektora koji u modelu iznajmljivanja proizvoda vide priliku za poboljšanje utjecaja na okoliš, ali i novi izvor prihoda. Povjerenstvo za poslovanje i održivi razvoj, pokrenuto u Davosu 2016. godine, procijenilo je iznos prihoda i potencijalnih ušteda od iznajmljivanja proizvoda na bilijun dolara do 2030. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close