Bingo kupuje trgovačke centre Alta i Merkur Otoka

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2017. u 15:39
Bingo je najveći domaći trgovački lanac u BiH, Foto: PD

Tuzlanska kompanija, u vlasništvu Senada Džambića, za Merkur Otoku pod hipotekom platit će 400 milijuna kuna.

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo iz Tuzle, u vlasništvu Senada Džambića, ove godine trebao bi preuzeti ne samo sarajevski Alta Shopping Center, već i Trgovački centar Merkur Otoka, potvrđeno je iz izvora bliskih toj kompaniji.
Trgovački centar Merkur Otoka nalazi se pod hipotekom i pod kontrolom je Raiffeisen banke, a za kupovinu tog objekta Bingo će platiti gotovo 100 milijuna KM (oko 400 mil. kuna), piše Dnevni Avaz.

Bingo će navedeni trgovački centar preuzeti od austrijskih vlasnika, a sve što preostaje nakon dogovorenih pojedinosti je službeno potpisivanje ugovora, kada će se više doznati o tom poslu. Nakon deset mjeseci poslovanja dug za električnu energiju Alte dosegnuo je 126.000 KM te je zbog toga trgovačkom centru ukinuta opskrba strujom.

Bivši vlasnik trgovačkog centra Tie Sosnowski nestao je iz Bosne i Hercegovine, a upravljanje je preuzela Addiko (bivša Hypo) banka. Godinu dana nakon problema u vezi sa strujom počeli su prosvjedi predstavnika građevinskih kompanija koji su tvrdili da im je bivši vlasnik Alte ostao dužan dva milijuna KM. Alta Shopping Center je zbog problema koje je imala bivša Hypo banka ponuđen na prodaju 2015. godine, a trenutno je pod upravljanjem austrijskog fonda Centrice. Alta se prostire na gotovo 24.000 četvornih metara, a smještena je na Marijin-Dvoru. Trgovački centar Merkur Otoka, smješten je na Otoci, atraktivnoj lokaciji u Sarajevu i prostire se na 12.000 četvornih metara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close