Avon najavio otkaze za 2500 zaposlenih

Autor: Poslovni dnevnik , 15. ožujak 2016. u 21:59
Restrukturiranje je u prosincu 2015. zatražio dioničar Barington Capital

Sele u Veliku Britaniju u želji da uštede 350 milijuna dolara.

Kozmetička kompanija Avon najavila je otkaze za 2500 zaposlenika, što je, tvrde, dio njihovog trogodišnjeg plana restrukturiranja.

On će, potvrđeno je i službeno, podrazumijevati i preseljenje sjedišta kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država u Veliku Britaniju, 130 godina nakon što je Avon osnovan u New Yorku. Kompanija koja trenutno zapošljava 28.300 ljudi nije precizirala kada će promijeniti adresu, poručivši samo da će se preseljene obaviti "kroz neko vrijeme". Dionicama Avona i dalje će se trgovati na njujorškoj burzi. Inače, iz Avona su još u siječnju najavili da kako će tijekom iduće tri godine morati srezati troškove za barem 350 milijuna dolara kako bi investirali u nove tehnologije u pokušaju da podignu oslabljenu prodaju.

Mjesec prije, grupa ulagača predvođena Baringtonom inicirala je restrukturiranje kompanije. Zbog negativnih trendova u protekle četiri godine veći dio svoj američkog poslovanja već su prodali svom investitoru Cerberus Capitalu.  No pad prodaje koji je u četvrtom tromjesečju bio znatno gori od očekivanja vodstvu Avona poprilično je pomrsio planove. "Jasno je da se mora učiniti puno više kako bi se unaprijedilo poslovanje Avona, i to znatno više nego li smo očekivali u prosincu", prenosi Reuters detalj pisma dioničara  Barington Capitala.  

Komentirajte prvi

New Report

Close