62 trgovine i 1.900 zaposlenika Bille dobile novog vlasnika

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2017. u 14:44
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016., a za preuzimanje se čekalo odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Nakon što je Hrvatska agencija za tržišno natjecanje dala bezuvjetno odobrenje za zaključenje posla, početkom travnja realizirano je preuzimanje trgovačkog lanca Billa Hrvatska od strane Spara, izvijestili su iz tvrtke Spar Hrvatska. 

Tvrtka Billa do daljnjega će nastaviti poslovati, kaže se u priopćenju te dodaje da će novu upravu predstavljati predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl i član Uprave iste tvrtke Danijel Vidiš. "Pozdravljamo nove kolege i izražavamo zadovoljstvo povećanjem broja Spar supermarketa u Hrvatskoj. Preuzimanje Bille važan je strateški korak i predstavlja novu fazu u razvoju Spara na hrvatskom tržištu“, rekao je tim povodom Fenzl. 

Spar Hrvatska u potpunom je vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels AG. U priopćenju se navodi kako je 19 Interspar hipermarketa i 39 Spar supermarketa lani ostvarilo bruto prihod od prodaje od 2,8 milijardi kuna. Na kraju 2016. godine Spar Hrvatska zapošljavala je 2.800 ljudi. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016., a za preuzimanje se čekalo odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Zajedno sa 62 trgovine, Spar je preuzeo i 1.900 djelatnika Bille.

Komentirajte prvi

New Report

Close