Zvučni i video oglasi u tramvajima i autobusima

Autor: Marta Duić , 29. svibanj 2015. u 10:30
Ante Pandžić i Davor Ojvan iz osječke kompanije This time koriste geolociranje za ciljano plasiranje reklamnih poruka

Uz mogućnost udaljene administracije svaki oglašivač dobiva potpunu kontrolu nad svojim porukama.

Ideja za sustav Boje zvuka, kako kaže Ante Pandžić iz osječke tvrtke This time, dolazi iz višegodišnjeg iskustva u sektoru vanjskog oglašavanja.

Svjesni da korištenjem tehnologije mogu otvoriti nove mogućnosti i iskoristiti neiskorištene potencijale postojećih kanala krenuli su u planiranje. Odličnim prostorom za eksperimentiranje pokazao se javni prijevoz, prije svega zbog velikog dnevnog prometa potencijalnih potrošača, a u njemu još uvijek dominira klasično print oglašavanje. "Odlučili smo krenuti u izradu prototipa sustava koji koristi geolociranje kako bi putnicima u javnom prijevozu ciljano plasirao zvučnu (u kasnijoj fazi i video) reklamnu poruku. Takav sustav oglašivačima otvara mnoge kreativne mogućnosti za komunikaciju s potencijalnim kupcima, njihovo ciljanje prema mjestu gdje žive, rade i provode slobodno vrijeme, po iznimno povoljnim cijenama", pojašnjava Ante Pandžić.

Što se tiče karakteristika proizvoda, riječ je o malom računalnom modulu s posebno izrađenim integriranim softverskim rješenjem koje kombinira geolociranje s emitiranjem zvučnih poruka u javnom prijevozu. Sustav nudi mogućnost udaljene administracije, čime svaki oglašivač dobiva potpunu kontrolu nad vremenom i mjestom objave te sadržajem svoje poruke. "Prije nego što krenemo prema širokom tržištu i potencijalnim kupcima, želimo na ograničenom uzorku testirati svoja očekivanja i po potrebi prilagoditi funkcionalnost prototipa.

U pregovorima smo s Gradskim prijevoznim poduzećem iz Osijeka gdje očekujemo da ćemo testirati inicijalne primjerke sustava", kaže Pandžić. Plan po koracima je izrada funkcionalnog prototipa sustava, ulazak sa sustavom u određeni broj vozila, prodaja inicijalnih oglašivačkih paketa, testiranje rezultata, potvrda tržišne opravdanosti, širenje u regiju (cilj je svaki grad s javnim prijevozom) te širenje u Europu i dalje. "Mi otvaramo potpuno novi oglašivački kanal, ne postoje podaci koji bi nam pomogli da izmjerimo veličinu tržišta i interes oglašivača te da postavimo ciljeve. Idemo u nepoznato i koliko god bilo neizvjesno, toliko je i zanimljivo", zaključuje Pandžić.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači stiže nova razina iritacije u javni prijevoz, trebat će čepovi za uši. Jedina varijanta u kojoj bih to prihvatio je kada bi prijevoz bio besplatan.

New Report

Close