Uz Meriddu regulirate stres

Foto: Goran Stanzl / Pixsell Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Pametna narukvica omogućava vam da pratite negativne učinke stresa.

Ideje startupa Merrida i mlade poduzetnice Tihane Petričević nastala u suradnji s liječnicima. Naime, zbog porasta psihosomatskih oboljenja, koja su usko povezana s užurbanom svakodnevicom, preopterećenošću životnim obavezama te povećanim stresom Petričević je osmislila rješenje tog problema u samom začetku, prije nego što se razvije u zbiljniji problem i trajno ošteti zdravlje.

Projekt Meridda čine softversko-hardverska rješenja za sanaciju negativnih učinaka stresa po vaše zdravlje i radnu učinkovitost. Ovaj startup kreira pametnu narukvicu koja će vam omogućiti da precizno pratite parametre poput stresa, tjelesne temperature, lokacije te vremenskog perioda u kojem se sve odvija. Tu je mobilna i web aplikacija koji omogućavaju kvalitetnu obradu i prikupljanje podataka. Kako kaže Peričević, isti taj softwer vrlo brzo će detektirati koje su vam najslabije točke na kojima treba poraditi i dati vam sugestije kako neke stvari učinkovito samoregulirati. Uz to, sve primijenjeno možete ponovno izmjeriti kako biste se uvjerili koliko ste bili uspješni.

˝Na ideji sam počela raditi sustavnije kroz program Founder Instituta Hrvatska, prije dvije godine, a sam razvoj ide postupno, onoliko koliko mi financijski okviri dopuštaju. Trenutno smo u potrazi za investitorima kako bi ubrzali razvoj proizvoda i što prije ga plasirali na tržište˝, kaže Petričević.

Sam projekt i tim su interdisciplinaran tako da u suradnike ovog startupa ubrajamo liječnika, psihologa, kineziologa, inženjere, elektroničare, sve prema potrebi dok je Petričević stalno zaposlena i glavna odgovorna.

˝Cilj nam je kreirati kvalitetan i inovativan proizvod koji će po svojoj estetici i funkcionalnostima moći konkurirati na vanjskom tržištu. Primarno planiramo proizvod plasirati na zapadno europskom i američkom tržištu, ali naravno ne isključujemo ni ostatak svijeta˝, otkriva Petričević.

Petričević ističe kako je personalizirani pristup, rješavanje i identificiranje samog problema putem hardvera i softvera, a ne putem subjektivne samoevaluacije glavni adut ovog startupa. Također, u njihovom radu važna i primjena određenih elemenata biofeedback terapije, koja se pokazala vrlo učinkovitom kod određene simptomatike usko povezane sa stresom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!