Izniman interes ulagača: Slovenci prikupili 10 milijuna dolara za pet minuta

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 07. rujan 2017. u 14:15
Osnivači jubljanske tvrtka trenutno zapošljavaju 20 stručnjaka raznih profila, Foto: PD

Tvrtka Viberate želi promijeniti glazbenu industriju platformom za spajanje izvođača, agenata i organizatora događaja.

Viberate, slovenski startup i istoimena platforma namijenjena spajanju glazbenika, agenata i organizatora događaja koja će funkcionirati na principu isplate honorara u kriptovalutama, u inicijalnoj je ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 milijuna dolara. Riječ je o kriptovalutnoj inačici tradicionalne inicijalne javne ponude dionica za koju su ulagači pokazali izniman interes bez obzira na to što je riječ o startupu koji postoji tek dvije godine, za Poslovni je dnevnik potvrdio jedan od suosnivača Viberatea Vasja Veber.

Prodali su svih 120 milijuna kriptiranih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju utjecaja marketinških aktivnosti na popularnost glazbenika pretvore u poduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije. “Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 glazbenika i 50.000 događanja. Želimo napraviti profile za sve dionike glazbene industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova”, kazao je Veber. Usredotočeni su, dodao je, na agresivnije predstavljanje najvećim svjetskim zvijezdama, pri čemu je suradnja s Robbijem Williamsom i Linkin Parkom, kaže, već gotova stvar.

“U marketingu se snalazimo kao doma što nam je uvelike pomoglo u kreiranju optimalne globalne kampanje. Cilj nam je evolucija glazbene industrije i pripadajućeg poslovnog modela, oboje zrelih za promjenu, te planiramo postati standardom u glazbenom svijetu. Viberate.com će biti nešto što će svaki ozbiljan glazbenik morati imati”, poručio je Veber. Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina posjeduje i po desetljeće dugo glazbeno iskustvo. Saznali smo i da je ideja za pokretanje biznisa stasavala niz godina, a planiraju postati središnjim mjestom bez kojega će organizacija najvećih svjetskih festivala na vodećim party destinacijama poput Ibize, postati nezamisliva. Sjajni glazbenici trebaju i sjajnu promociju, a Viberate je tu da to i omogući, poručuju.      

Komentirajte prvi

New Report

Close