Slovenska inovacija koja vas podsjeća da pijete vodu

Autor: Marta Duić , 13. travanj 2016. u 14:09
Jedinstven dizajn omogućuje da je Ulla stalno uz vas

Slovenska naprava vas podsjeća da pijete vodu, a zahvaljujući silikonskoj traci ulazi u bocu ili čašu.

Svjesni da danas mnogi ne piju dovoljno vode, slovenski tim odlučio je riješiti taj problem osmislivši inovaciju Ulla, malu naprava koja se aplicira na čašu ili bočicu vode te vas konstantno podsjeća da morate popiti još vode. "Naš tim voli kavu, ali konstantno zaboravljamo popiti vodu, a uvidjeli smo i prve rezultate toga, od slabije energije, glavobolja, problema s koncentracijom i iscrpljenošću", pojasnila nam Cica Gajić odakle temeljna ideja.

Proveli su anketu na više od 120.000 ljudi diljem svijeta, a više od 60 posto njih priznalo je da ni oni ne piju dovoljno vode tijekom dana, jednostavno zaborave ili su previše zauzeti.  Istraživanja tržišta započeli su u početkom 2014. godine, a ove godine su uspostavili prodajne kanale tako da je po cijeni od 24 dolara možete naručiti preko njihovog weba. Za njen dizajn zaslužni su Cica Gajić i Damian Malis, a Luka Mali zaslužen je za hardver i softver.  "Ulla izgleda kao vrlo jednostavan proizvod, ali iza vanjskog izgleda krije se ambijentalno svjetlo, senzor za temperaturu i mikrokontroler. Napravili smo proizvod koji rješava problem i poboljšava vašu svakodnevnu rutinu bez prekida.

Ulla vas podsjeća da pijete vodu treperavim senzorom svjetla, u skladu s potrebama organizma, odnosno po načelu da vodu trebate piti najmanje dva puta u jednom satu. Treperenje svjetlosti vidljivo je čak i ako Ulla nije izravno pokraj vas, a ugrađeni algoritmi za detekciju pokreta pokazuju kada netko pije i mogu se automatski resetirati i ponovno pokrenuti. Osim toga, podsjetiti će vas da pije vodu samo kada ste zaboravili, inače će vas ostaviti na miru. Najbolje kod Ullae je to što je radi potpuno automatski – nema aplikacija, nema tipki i kada vlasnik Ullae nije u blizini ona se automatski ugasi", kaže Gajić.

Naravno, na prve pokrete i znakove aktivnosti Ulla će se "probuditi", a baterija joj traje šest mjeseci. Ova praktična naprava pričvršćena je na silikonsku traku koja se s lakoćom stavlja na čašu/bočicu tako da Ulla uvijek može biti uz vas. Tim koji stoji iza ove inovacije, različitim je testovima dokazao da Ulla pomaže ljudima da piju dva do tri puta više vode nego što je prije nego što su imali napravu.  "Naš plan s Ullom je približiti je kupcima u cijelom svijetu, a vizija naše tvrtke je izgraditi proizvode koji će pomoći ljudima poboljšati svoje zdravlje i stil života i temeljiti se na njihovim stvarnim potrebama", poručuje Gajić.

Komentirajte prvi

New Report

Close