Ručno izrađene lutkice za najmlađe

Autor: Marta Duić , 30. ožujak 2016. u 16:34
Sestre Sandra i Ivana Šeligo već dvije godine na tržište plasiraju unikatne ručno izrađene lutkice Palčići

Lutkice Palčići nastaju kao plod mašte, rade se od raznih tkanina i materijala i pune se vatom.

Sandra i Ivana Šeligo su još u djetinjstvu voljele izrađivati i osmišljavati kreativne igračke.

Njihovi Palčići su nastali kada su u časopisu naišle na ručno izrađene lutkice i odlučile početi s izradom unikatnih igračaka. Inspiraciju za svaku lutkicu pronalaze u bajkama, animiranim filmovima, a najčešće U maštI ili po željama kupaca. "Kao najbitnije prednosti istaknula bih recikliranje i unikatnost, naime mi kod izrade koristimo staru odjeću te je tako recikliramo. Palčići su napravljeni od prirodnog materijala i potpuno su neškodljivi za zdravlje djece", ističu Sandra i Ivana Šeligo.

Za sada Palčiće izrađuju same, uz pomoć prijatelja ili članova obitelji koji izrađuju tijela lutkica, dok izradu odjeće, frizure i ostale sitne detalje rade sestre Šeligo. Materijali koje koriste su raznovrsni, najčešće platno, vuna, filc, raznobojne tkanine, a lutkice pune vatom. Ističu kako je svaka lutkica drugačija i unikatna, a u skladu s veličinom lutkica, odlučile su se za ime Palčice. U godinu i pol koliko su prisutne na tržištu izradile su nekoliko stotina Palčića.

Za sada ih prodaju samo u WooHoo online trgovini i na raznim sajmovima na kojima sudjeluju kao članice kreativnih udruga. "Budući da su Palčići ručni rad, za izradu jedne lutkice potrebno je oko tri sata, a cilj nam je promovirati ručni rad te da ljudi u njemu prepoznaju sav trud, rad i naravno puno ljubavi koji se ulože", tvrde sestre Šeligo.

Napominju kako se današnje lutkice uveliko razlikuju od one prve koju su izradile koju još uvijek čuvaju za uspomenu, a kod svake nove lutkice trude se obogatiti ih detaljima i dizajnom i iznenaditi kupce time. "Želja nam je u skoroj budućnosti otvoriti vlastitu trgovinu, to bi bio kutak u koji bi smjestile sve naše ideje. Dosadašnje reakcije publike su i više nego pozitivne. Našim Palčićima najviše pažnje pridaju djeca koja su oduševljena viđenim likovima i uvijek im se rado vraćaju", otkrile su nam sestre Šeligo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close