Hrvatski Repsly očekuje prihod od gotovo pet milijuna dolara

Marko Kovač, suosnivač i direktor Repslyja/Davor Višnjić/PIXSELL Marko Kovač, suosnivač i direktor Repslyja/Davor Višnjić/PIXSELL

U Repsly uložili članovi CRANE-a i američki VC fondovi tako da danas ima 90 dioničara.

Dok su se najveće svjetske tehnološke kompanije poput Amazona, Googlea i Microsofta za studente FER-a i drugih fakulteta Zagrebačkog sveučilišta na najvećem domaćem sajmu poslova Job Fairu, koji se u srijedu održao u Zagrebu, natjecale nabrajanjem izazova i pogodnosti koje daju zaposlenicima, jedan od prvih hrvatskih startupa Repsly učinio je suprotno.

Repsly je potpuno razotkrio svoje financije i poslovnu filozofiju te postao prvi domaći startup koji je objavio detaljne podatke o svom poslovanju. Marko Kovač, suosnivač i direktor Repslyja, startupa koji je razvio mobilni CRM za terenske radnike, u svojoj je prezentaciji na Job Fairu studentima otkrio da su prvo tromjesečje 2017. napravili ARR promet veći od 2,5 milijuna dolara. Rast im je započeo 2013. Godinu kasnije bili su na pola milijuna dolara prihoda. U 2015. su skočili na milijun, a prošlu godinu zaključili s prihodom od dva milijuna dolara.

"Prihodi koje sam prikazao čine 80 posto naših ukupnih prihoda i predstavljaju naš uspjeh koji smo ostvarili kroz kanal online prodaje.  Nama je želja rasti dalje istim tempom. No, nije isto rasti s milijun na dva i s četiri na osam. To traži drugačiji pristup tako da je ovo što sad radimo zapravo priprema momčadi za iduću sezonu", kaže Kovač. Dodaje da očekuje da će održati postojeći tempo rasta tijekom iduće tri godine, a potencijalno i više. To mu je cilj zbog investitora.  Repsly je dioničko društvo u kojem udjele ima 91 suvlasnik među kojima su članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela poput Saše Cvetojevića, američki VC fondovi poput LaunchPad Venturea i First Beveragea te osnivači i zaposlenici.

Prema planu, ovu će godinu Repsly zaključiti s prihodom od gotovo pet milijuna dolara. Broj zaposlenih pak planira povećati do kraja godine s postojećih 35 za još desetak. Sajam Job Fair 2017. okupio je 93 tvrtke iz 14 industrija. Uz velika strana imena i startupe tu su i najveći domaći igrači iz IT branše poput Infobipa, IN2 grupe i Combisa.  Organizatori procjenjuju da će u dva dana trajanja sajam posjetiti više od 3000 studenata-posjetitelja.

Kovač, koji navodi da dvije godine nije bio na Job Fairu, kaže da je fasciniran kolika je potražnja za STEM-ovcima. "Ovo je fenomenalno. Vi ste danas u istoj poziciji kao Linda Evangelista nekad kad je rekla da se bez 10.000 dolara ne ustaje iz kreveta. Potražnja za vama je tolika, a ponuda toliko mala da možete zaraditi koliko želite. No, zato bih vas želio motivirati da stanete i promislite. Imate jedan život i pokušajte u sebi iskopati što stvarno želite raditi", poručio je studentima Kovač. Naveo je da će u idućih desetak godina tehnologija ući u sve djelatnosti te zapitao studente žele li raditi u outsourceing tvrtki koja štrika softver ili onoj u kojoj mogu naučiti kako se rade softverski proizvodi. Za Repsly, koji je osnovan 2010. godine, kaže da je fokusiran na male i srednje  tvrtke. 

Komentari (3)
 • Funky
  Funky 3:54 19.5.2017.

  trader


  Besmislice o traženosti programera. Većina ima loše znanje a ni plaće nisu puno veće od prosjeka.

  sorry ali nemas pojma o cemu je ovdje rijec. ako nista, daj barem procitaj sto znaci STEAM i FER pa onda trkeljaj.
 • Funky
  Funky 3:53 19.5.2017.

  Bravo Marko. Cast mi je bila raditi s tobom i svako dobro u karijeri.

 • trader
  trader 0:50 19.5.2017.

  Besmislice o traženosti programera. Većina ima loše znanje a ni plaće nisu puno veće od prosjeka.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve