Oradian se širi u zapadnu Afriku

Autor: Bernard Ivezić , 21. svibanj 2015. u 22:01
Osnivači startupa Andrew Mainhart, Julian Oehrlein, Onyeka Adibeli i Antonio Šeparović/S. Španović/PIXSELL

Bankarstvu u oblacima milijun eura.

Zagrebački financijski startup Oradian, koji nudi usluge bankarstva u oblacima afričkim bankama, primio je između pola i milijun eura sjemenske investicije, doznaje Poslovni dnevnik.

Službeno, iznos prve institucionalne investicije u Oradianu nam nisu željeli komentirati. No, izvori iz financijske branše tvrde da je taj uspješni hrvatski startup dosad primio nekoliko investicija od prijatelja, obitelji i poslovnih anđela te da je iduća faza primitak najmanje veće sjemenske investicije u europskim okvirima, odnosno manje sjemenske investicije u američkim okvirima. Riječ je upravo o iznosu koji se kreće između pola i milijun eura.

U Oradian su svoj kapital uložili londonski fond Playfair Capital, češki Credo Ventures, mađarski Day One Capital te dva poslovna anđela iz Afrike, Moaffak Ahmed i Pule Taukobong. Antonio Šeparović, suosnivač i izvršni direktor Oradiana, kaže da će im sjemenska investicija omogućiti širenje poslovanja u zapadnoj Aftrici i Nigeriji. Oradian trenutačno zapošljava 21 stručnjaka. Glavni ured je u Zagrebu, gdje radi 13 zaposlenika, u Portugalu ih ima petoro, a u Nigeriji troje.

"Do kraja godine želimo zaposliti još 16 radnika, i to uglavnom samo u Hrvatskoj, uspijemo li pronaći profile kakve tražimo", ističe Šeparović. Dodaje da traže uglavnom programere i da ih je vrlo teško naći. Jaroslav Trojan, menadžer u Credo Venturesu, kaže da Oradian ima tim vrhunskih stručnjaka. "Oradian je na putu da postane glonalno najvažniji softverski igrač u ponudi rješenja za financijsku inkluziju", zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close