Mlada osječka tvrtka svojim mobilnim igrama vraćaju živost Slavoniji

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 04. travanj 2018. u 14:24
Zaposleni u ReRootu kažu da uživaju raditi

Poslu pristupamo ozbiljno, a nitko od nas nije stariji od 30, kaže vlasnik Ivan Škojo i najavljuje još zapošljavanja.

Mlada osječka IT tvrtka ReRoot se 'friško' predstavila na tržištu mobilnih igara svojim proizvodom EdgeBalls, igricom koja se svega nekoliko dana po izlasku među hrvatskom publikom pozicionirala na 30. mjesto po popularnosti na App Storeu i Google Playu.

Za razvoj EdgeBallsa trebalo im je mjesec dana, otkrili su za Poslovni dnevnik, a osim 9 članova tima zaposlenih u ReRootu, za tu su potrebu angažirali i vanjske suradnike. Tvrtka je osnovana krajem siječnja, iz želje pojedinaca da pokrenu nešto svoje, zaposle vrijedne mlade ljude i postanu djelićem mozaika nove pozitivne poduzetničke klime u Slavoniji za koju svi često znaju reći da je mrtva, ističe vlasnik ReRoota Ivan Škojo. 

"Znali smo da želimo da nam prva igra bude jednostavna, a zabavna pa smo se odlučili za 'kuglice' koje su i jednostavno i zabavno rješenje. Nadamo se da će ovakvih poslovnih pothvata biti sve više, da će mladi ostajati u Hrvatskoj i zajedno graditi bolje sutra za neke nove, mlade ljude", dodaje Škojo.  U EdgeBalls je, kažu Osječani, uloženo puno truda, ideja i dobre volje mladih ljudi. Na njihovoj ploči u uredu, nastavlja vlasnik, stoji mnogo ideja za nove igrice, aplikacije i marketinške pothvate, a sve čekaju svoju analizu potencijala na tržištu.

 

9 mladih

zapošljava tvrtka, uz još niz vanjskih stručnih suradnika

Trenutačno su najviše fokusirani na Edgeballs koji će za već nekoliko dana biti bogatiji za novi model.  "U ovom trenutku to ne doživljavamo troškom nego prikupljanjem novih znanja. Radili smo predano i punim srcima, svjesni da se svakom novom fazom projekta množi naše znanje i razvija dodatni entuzijazam. Izvanredan je osjećaj konačno završiti i tržištu prepustiti ovakav jedan projekt i zbog toga se iskreno veselimo svemu što dolazi. ​U fazi poliranja je i aplikacija za jedno veliko poduzeće u Hrvatskoj kojoj se jednako veselimo, a za njih radimo i web stranicu. Kao što se vidi, s planovima i razvojem ne stajemo, a drago nam je da smo u tako kratkom roku, koliko na tržištu postojimo, dobili povjerenje klijenata i što su oni uvidjeli da poslu pristupamo uistinu ozbiljno, bez obzira na to što u našoj ekipi nije nitko stariji od 30 godina. Time dokazujemo da mladi itekako mogu biti ozbiljni", poručio je Ivan Škojo.

Za tim suradnika ima samo riječi hvale, kaže da se svakim novim projektom njihovo znanje sustavno nadograđuje, kao i ambicioznost cijele grupe.  U ReRootu je tako Juraj Štrekelj zadužen za razvoj igara, Tomislav Hofman i Luka Žagar su za aplikacije, Filip Žagar za razvoj weba, a Filip Kurbanović za grafički dizajn, dok se Karla Bilandžić i Ivan Cukrov bave marketinškim aktivnostima. ReRootova web dizajnerica je Manuela Mikulecki. 

"Možemo se pohvaliti dobrom radnom atmosferom u kojoj dolaziti na posao ne znači raditi jer se mora nego raditi jer se to želi. Baš to je recept za sreću zaposlenika, ali i klijenata koji tako dobivaju najkvalitetniji proizvod – jer zadovoljni ljudi u posao ulažu mnogo truda i konačni je proizvod uvijek vrhunske kvalitete", istaknuo je vlasnik ReRoota na kraju razgovora, uz jednu poticajnu najavu. U sljedeća dva mjeseca planiraju zaposliti još dvoje ljudi, pa ovim putem sve mlade entuzijaste sa znanjima u područjima koja ReRootu trebaju, pozivaju da im se jave u Osijek.  

Komentirajte prvi

New Report

Close