Dobra hrvatska ideja Helloquent smanjuje zračenje mobilnih uređaja

Autor: Marta Duić , 15. veljača 2016. u 15:16
Zaštitni materijal posjeduje iznimna refleksijska, ali i apsorpcijska svojstva

Dizajnerski lijepa i kvalitetna inovacija koja gotovo potpuno smanjuje zračenje mobilnih uređaja.

Tomislav Juratovac, autor inovacije Helloquent, zaštitnog materijala za mobilne uređaje koji smanjuje zračenje, radio je na području utjecaja neionizirajućeg zračenja na ljudski organizam više od 20 godina. Mobiteli, pripadajući repetitori-bazne stanice, bežični kućni telefoni, WLAN routeri, baby-monitori, sve su to svima nama poznati uređaji koji koriste bežičnu visokofrekventnu komunikaciju.

Kako kaže Juratovac, nakon izrade nekoliko generacija materijala, mnogo testiranja i proba, zadnjom su generacijom uspjeli postići vrhunsku učinkovitost. SAR mjerenje pokazalo je smanjenje zračenja od 98 posto, a zaštitni efekt mjeren na samo 5 cm (tzv. near field) i 30 cm, s umetnutim mobitelom u proizvod sa zaštitnim materijalom za vrijeme telefonskog razgovora, iznosi također visokih 98 posto. Sam materijal potvrđeno ima zaštitni učinak od skoro 100 posto.

 

98posto

smanjuje se zračenje mobitela s Helloquentom

"Zaštitni materijal ima nekoliko bitnih konkurentskih prednosti u odnosu na razna rješenja koja su prisutna u svijetu. Znanstveno je detaljno testiran te je potvrđena njegova učinkovitost, što ga automatski odvaja od svih drugih alternativnih rješenja. Upravo dogovaramo dodatna testiranja u jednom od najprestižnijih svjetskih instituta u Velikoj Britaniji koji nam otvara širom vrata za tržište Velike Britanije i SAD-a", pohvalio se Tomislav Juratovac. Zaštitni materijal posjeduje iznimna refleksijska, ali i apsorpcijska svojstva, što mu omogućuje da upravo u području glave, gdje je situacija električnih i magnetskih polja za vrijeme razgovora mobitelom najkaotičnija i najkompleksnija, postiže iznimno visoki zaštitni efekt.

Proizvod sadrži i zaštitni pretinac za bezkontaktne kreditne ili debitne kartice, sprečavajući time hakiranje i zloporabu podataka. "Na tržište smo plasirali vrlo kvalitetan i dizajnerski lijep proizvod, a reakcije publike su iznimno dobre. Mnogi u prvi mah zapravo i ne mogu vjerovati da posjeduje takvu zaštitnu učinkovitost. Vodimo pregovore sa zainteresiranim distributerima u Britaniji koji su spremni uvrstiti naš proizvod u kataloge i u prodajne TV kanale", poručuje Juratovac. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

izumitelju bi trebalo pojasniti da mobiteli reguliraju snagu kojom zrače. tako da u slučaju ometanja, što ovaj proizvod čini, mobitel zrači većom snagom nego bez ovog proizvoda.

New Report

Close