FOTO: Otvoren Tehnološki park Zagreb, u njemu će raditi 110 startupova s oko 350 zaposlenih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2017. u 13:01
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Namijenjen je razvoju startup scene, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja.

Tehnološki park Zagreb smješten na prvom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma (ZV), otvoren je u petak, a namijenjen je razvoju i poticanju startup poduzetništva.

Tehnološki park površine je 7.313 četvornih metara, vrijedan je 15 milijuna kuna i u njemu će raditi 110 startupova s oko 350 zaposlenih.

Namijenjen je razvoju startup scene, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja.

Prostor je koncipiran u 118 zasebnih modularnih radnih jedinica, uz dvorane za sastanke, zajedničke prostore i laboratorije, Centar za računalnu forenziku, Centar za sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i sl.

Otvarajući park, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je uz obnovu zagrebačkih fasada riječ o jednom od najvažnijih gradskih projekata.

Novi prostor ima i dalekosežnu poruku za demografsku politiku zemlje, kaže Bandić i najavljuje da će na posljednjoj sjednici zagrebačke Skupštine u aktualnom sazivu predložiti osnivanje Ureda za demografiju.

Ustvrdio je da je otvaranje Tehnološkog parka početak istinskog redizajna Zagrebačkog velesajma.

"Ovo je početak istinskog redizajna ZV-a. Četvrtina ZV-a ostat će za sajmovanje dok će 75 posto bit komercijalizirano", rekao je Bandić. Najavio je da će i prizemlje paviljona 12 biti preuređeno i namijenjeno pomoći startupovima.

Direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šestić istaknuo je da će Tehnološki park bit poticaj mladima za ostanak u Hrvatskoj i opstanak na tržištu.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić podsjetila je da su od 1956. godine mnoge jake kompanije u poslovni život kretale iz prostora ZV-a. Nada se da će tako biti i nakon otvaranja parka.

Komentirajte prvi

New Report

Close