FOTO: Hrvatskim Chevap Rollsima oduševljeni i strani turisti

Autor: Zvonimir Varga , 30. siječanj 2016. u 10:37
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Za mnoge neobičan gastronomski spoj palačinki i ćevapa donio je novost na zagrebačku gastro scenu.

Restoran brze hrane "Chevap Rolls" u zagrebačkoj Gajevoj otvoren je tek mjesec i pol, a pozitivne kritike stižu čak i od stranih turista kojih je u Zagrebu sve više. Za mnoge neobičan gastronomski spoj palačinki i ćevapa donio je novost na zagrebačku gastro scenu, a iza svega stoji suradnja mlade zagrebačke poduzetnice Martine Županić i Ive Pehar, pobjednice MasterChefa.

– Reakcije su iznimno pozitivne što nas zapravo najviše veseli. Otvoreni smo skoro mjesec i pol i još uvijek je interes javnosti je još uvijek iznimno velik. Ono što nas veseli svaki dan je sve veći broj stalnih mušterija, rekla nam je na početku razgovora Martina Županić koja se prisjetila i samih početaka.

– Sve je počelo  s mojim zaručnikom Stevom koji je prilikom prvog posjeta Hrvatskoj ostao oduševljen ćevapima i palačinkama te mu nije bilo jasno da do sad nitko nije spojio ta dva proizvoda u jedan.  Za njegov slijedeći posjet sam pripremila ChevapRolls i oduševio se. Prijavom na MasterChef sam dobila određena znanja o tehnikama kuhanja i sigurnost u svoje kulinarske sposobnosti te usavršila ChevapRolls recept. Šest mjeseci od ideje da ChevapRolls predstavim gastro sceni otvorila sam ChevapRolls restoran.

Ideju za ChevapRolls bazirala sam na jednostavnom pitanju: kako od najpopularnijeg jela ovih prostora, ćevapčića, kreirati street food – snack koji se jede u pokretu, s nogu? Može li se osnovni okus ćevapčića obogatiti novim nijansama? Mogu li ćevapčići postati međuobrok? Nakon puno eksperimentiranja i uz pomoć dobrovoljnih kušača, svjetlo dana ugledali su ChevapRollsi! To je potpuno nov snack, a opet toliko prepoznatljiv i omiljen, ne samo domaćim ljubiteljima dobre hrane, nego i svoj sili turista koji prilikom posjeta regiji naručuju „chevape“.

U nastavku razgovora 31-godišnja zagrebačka poduzetnica još jednom ponavlja kako je upravo Masterchef je bio definitivno prekretnica za nju i Ivu.  Kako ju je gastronomija oduvijek zanimala, upravo je taj kulinarski show  bio idealno mjesto da dobije potvrdu da je na pravom putu i usvoji nove tehnike. Kako tvrdi, cijelo to iskustvo joj je pomoglo da usavrši ChevapRolls i izađe na gastro scenu. A već se rade i planovi za budućnost.

– ChevapRolls su od početka zamišljeni kao streetfood proizvod koji će u jednom trenutku izaći samostalno na tržište. Apsolutno smo otvoreni za suradnju, trenutno pregovaramo s nekoliko zainteresiranih strana za franšizu. Želja nam je proširiti ChevapRolls kao brand, ističe naša sugovornica koja za kraj intervjua najavljuje nove kombinacije u Chevap Rolls meniju, te ohrabruje mlade ljude kako uspjeti u biznisu:

– Moj savjet bi definitivno bio da vjeruju u svoju ideju i budu hrabri. Strpljenje i upornost su najjače oružje u biznisu. Prva stvar koju bi svatko tko se upušta u samostalni biznis bez prethodnog poslovnog iskustva je definitivno prikupljanje informacija i  edukacija o svim segmentima poslovanja, bez toga put do uspjeha je puno, puno teži.

Komentari (2)
Pogledajte sve

O moj Bože, koje budale!?

Bravo cure !
Nezaposleni neradnoci , vidite da se može.
Očekujem da će sljedeće biti Srdela-Palačinke i Piza-Palačinke sa kuhanim krumpirom.
Up !

New Report

Close