FOTO: Bespovratnim sredstvima osvojili tržište Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2018. u 11:18
Foto: Press

Krajnji cilj predstavljanja na inozemnim sajmovima je sklapanje minimalno pet novih ugovora s međunarodnim partnerima te stjecanje novih ideja i tehnoloških znanja.

Tvrtka Sabero d.o.o. iz Velike Gorice bavi se razvojem, proizvodnjom i distribucijom inovativnih proizvoda za vanjsku i unutarnju upotrebu, vrt i domaćinstvo. Svoje proizvode plasiraju na tržište Europske unije i prekooceancke zemlje. Na nedavnom natječaju Ministarstva, gospodarstva i obrta osvojili su bespovratna EU sredstva u vrijednosti od gotovo 500.000,00 kuna za internacionalizaciju svog proizvoda Mondum Mediterraneo – modularnu teglu za cvijeće izrađenu na način da se može lako prebacivati iz interijera u eksterijer te da se zahvaljujući mogućnosti mijenjanja visine lako može pretvoriti u stol.

„Uz pomoć EU sredstava tvrtka će promovirati brand Mondum i sudjelovati na tri međunarodna sajma, gdje ćemo predstaviti ovaj dizajnerski patentirani proizvod. Krajem prošle godine sudjelovali smo na jednom na najpoznatijih svjetskih sajmova na svijetu – sajmu proizvoda za vrt i kućanstvo Spoga-Gafa – Cologne u Njemačkoj. Riječ je o sajmu kojeg posjeti 40.000 posjetitelja iz 113 zemalja, a na tom sajmu ugovorili smo poslove i isporuke proizvoda za tržišta Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Belgije i Francuske. Za travanj već pripremamo predstavljanje u Francuskoj, na sajmu u Marseilleu, a krajem godine se ponovno predstavljamo na sajmu Spoga-Gafa u Njemačkoj“, rekao je Kristijan Burek, direktor tvrtke. Dodao je kako svoje proizvode već izvoze u Italiju, Njemačku, Rusiju, Japan, Kinu i Kuvajt.

Krajnji cilj predstavljanja na inozemnim sajmovima je sklapanje minimalno pet novih ugovora s međunarodnim partnerima te stjecanje novih ideja i tehnoloških znanja. Bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta doprinijet će rastu prihoda od prodaje za 444.875 odnosno za 78 posto te prihoda od izvoza za 357.616 kn odnosno za 149 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close