Sajam kriznog upravljanja Protecta 2014

Autor: Sponzorirani članak , 16. travanj 2014. u 09:25
Protecta 2014

Potresi, požari, poplave, nesreće i vremenske nepogode donose nenadane događaje u kojima su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.

Potresi, požari, poplave, nesreće i vremenske nepogode donose nenadane događaje u kojima su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra, a takve su situacije u današnjem svijetu sve češće.

Odgovor hitnih službi na takve događaje mora biti brz, koordiniran i stručan, a pritom značajnu ulogu u ublažavanju posljedica ima tehnika i oprema koja se koristi u hitnim intervencijama i kriznim situacija.

 

Koliko je navedeno bitno dobro znaju u Velikoj Gorici koju su u posljednje četiri godine zadesile tri poplave. K tome, kao prometno čvorište s ugrozama na cestovnim i željezničkim pravcima, te na zračnoj luci, spremnost nadležnih službi za djelovanje u nenadanim događajima mora biti na visokoj razini u svim pogledima.

Svjesnost i potrebu za adekvatnom reakcijom na ugroze koje donose nenadane događaji prepoznalo je i Veleučilište Velika Gorica sa svojim stručnim studijem „Upravljanje u kriznim situacijama“ te specijalističkim studijem „Krizni menadžment“, kao i međunarodnom stručnom konferencijom Dani kriznog upravljanja koja se ove godini održava po sedmi puta. Konferencija će 22. i 23. svibnja okupiti europske stručnjake koji dolaze iz desetak zemalja.

 

Sajam kriznog upravljanja

Znanstvenoj komponenti djelovanja u kriznim situacijama ove godine se po prvi puta dodaje i ona gospodarska kroz sajam Protecta 2014 – sajam kriznog upravljanja, civilne zaštite, prevencije od požara, zaštitne opreme i prateće industrije. Sajam se održava od 23. do 25. svibnja 2014.godine u u novosagrađenoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici u neposrednoj blizini Zračne luke Zagreb te konferencije Dani kriznog upravljanja.

Sajam donosi proširenje ponude međunarodne znanstvene konferencije Dani kriznog upravljanja te će omogućiti poslovnim subjektima i državnim institucijama da ostvare međusobni kontakt, ostvare nove poslovne suradnje te prošire spoznaje iz područja struke.

– Sve ono, od opreme i tehnike, što je danas nužno za pravovaljanu reakciju naših vatrogasaca i drugih službi na nesreću ili drugu kriznu situaciju ponudit će Protecta 2014. Posebno nam je bitno da će uz prodajne predstavnike opreme stranih proizvođača izlagati i domaći proizvođači te tako postići i direktnu komunikaciju s institucijama i službama kojima je ta oprema potrebna – kaže Tomislav Magačić iz organizacije Protecte 2014.

 

Sajam nastoji okupiti sve važne poslovne subjekte koji djeluju na području proizvodnje i prodaje zaštitne opreme i opreme za zaštitu na radu, opreme za prevenciju i suzbijanje požara, proizvođače strojeva, vozila i opreme za potrebe državnih institucija koje rade na području civilne zaštite.

Uz prodajno izložbeni dio sajma ključan stručnoj javnosti, Protecta 2014 će za širu javnost donijeti niz zanimljivih događaja kroz pokazne vježbe, simulacije djelovanja u hitnim intervencijama i druga iznenađenja koja će zasigurno privući velik broj posjetitelja u Veliku Goricu.

 

New Report

Close