Pametni gradovi 2017. – kategorije natječaja

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2017. u 10:11
Pametni gradovi

Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija i bit će dodijeljene u sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2017. koja će se održati u listopadu u Zagrebu. Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja službenog logotipa 'Pametniji grad 2017.' za vlastite potrebe (promo materijali, marketinške kampanje…)

Nagrade Smart City Award 2017. dodjeljuju se gradovima na području Hrvatske za specifične projekte ili kumulativne dosege u određenom segmentu 'smart city' tematike tijekom 2017. godine.

Prijaviti se mogu svi hrvatski gradovi, a moguće je prijaviti se u jednoj ili u svim kategorijama s jednim ili više projekta koji su realizirani ili su tek u fazi realizacije. Dobitnici će, kao i protekle dvije godine, biti proglašeni na velikoj konferenciji u listopadu 2017. godine.

Kategorije:

1) Pametna tehnologija

Svi projekti koji uključuju implementaciju pametnih tehnoloških rješenja bez obzira odnose li se ona na javnu rasvjetu, upravljanje prometnom signalizacijom ili primjerice navodnjavanje.

2) Pametna uprava

Svi projekti kojima je gradska uprava poboljšala ili će poboljšati upravljanje svojim gradoma, od e-šaltera za građane, preko hodajućeg kolegija gradske uprave sve do sjednica koje se održavaju putem videolinka.

3) Pametni sport

Uključuje sve projekte kojima se razvija sportska aktivnost u gradovima, od gradnje dvorana i sportskih terena do rada na jačanju svijesti građana o potrebi za kretanjem i vježbanjem odnosno bavljenja sportom.

4) Pametna energetika / okoliš

Svi projekti koji uključuju neki vid zaštite okoliša ili energetsku učinkovitost, od smanjenja emisija CO2 u gradu do ugradnje štedljive rasvjete. 

5) Pametna mobilnost

Svi projekti vezani uz mobilnost građana, uređenje i poboljšanje prometnica, biciklističkih staza, primjene "zelenih goriva" u gradskom prijevozu do uređenja vinskih cesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close