Špageti u jesenskom umaku

Autor: Promo , 12. studeni 2018. u 11:57
Foto: promo

Da bi umak bio aromatičniji, dodajte malo suhih vrganja koje ste prethodno prelili s malo tople vode i ostavili močiti.

(za 4 osobe)

400 g Spaghetta s jajima Zlato polje 
sol
Za umak:
500 g gljiva (šampinjoni, bukovače, shiitake,..)
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
400 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem Podravka 

1. Špagete stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu te kuhane ocijedite.
2. Gljive očistite i narežite na ploške ili četvrtine ovisno o veličini.
3. Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim gljive.
4. Pirjajte uz povremeno miješanje dok se tekućina ne ukuha.
5. Ulijte vrhnje za kuhanje, vino i umiješajte goveđi temeljac.
6. Pirjajte na laganoj vatri da dobijete umak te po potrebi posolite i pospite paprom.
7. Umak prelijte preko špageta i poslužite.

Savjet: Da bi umak bio aromatičniji, dodajte malo suhih vrganja koje ste prethodno prelili s malo tople vode i ostavili močiti.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close