Hrvatska pamet Hrvatskoj 2018. – kategorije natječaja

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2018. u 07:05
hph_2018

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

Izvorno hrvatsko

U sklopu projektnog zadatka natjecatelji trebaju osmisliti na koji će način plasirati postojeći hrvatski proizvod, istaknuti njegove kvalitete svojom kreativnošću i idejama ili pak jednostavno osmisliti potpuno nov proizvod i strategiju za njegov što bolji uspjeh na domaćem i inozemnim tržištima. Kreativna industrija kao takva nudi niz mogućnosti za razvoj novog i autohtonog proizvoda nastalog kao rezultat kreativnog uma i stvaralaštva.

Poduzetna Hrvatska

U sklopu projektnog zadatka ove tematike studenti trebaju predložiti konkretne poduzetničke ideje i projekte usmjerene razvoju održivih biznisa. Ti se prijedlozi mogu odnositi na otkrivanje novih tržišnih niša, ali i stvaranja novih poslovnih koncepata utemeljenih na već postojećim biznisima i poslovnim modelima. Kako iskoristiti sve što trenutačno posjedujemo kao zemlja kako bi naša konkurentnost bila na višoj razini, izazov je ove projektne teme. Kako utemeljiti održiv biznis od nule, kako spajanjem raznih sektora i dijelova Hrvatske te iskorištavanjem onog pozitivnog i kvalitetnog što svaki sektor i regija nude, stvoriti bolju i poduzetniju Hrvatsku – pitanja su koja mogu inspirirati natjecatelje koji se odluče za ovu projektnu temu.

Inovativna Hrvatska

U sklopu projektnog zadatka ove tematike očekuje se da studenti prezentiraju inovativne ideje koje će biti korisne pojedincima ili tvrtkama te time doprinijeti dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti jačeg poticanja inovativnosti među mladima. To može biti interaktivna internetska stranica koja nudi do sada neviđene mogućnosti, neki novi tehnološki proizvod koji će olakšati posao u nekoj grani industrije, ali i nova metoda poticanja inovativnosti u društvu – mogućnosti su doista velike, a ideje su ono što nas treba usmjeravati naprijed.

Komentirajte prvi

New Report

Close