Vodeći svjetski futurolozi u Zagrebu na Future Tense konferenciji

Foto: Promo Foto: Promo

Četiri međunarodno poznata futurologa predstavit će svoje viđenje budućnosti 2. listopada u Zagrebu na Future Tensu, a važnost konferencije prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, istaknuo se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensa, Nova TV kao generalni medijski pokrovitelj te tvrtke Addiko Bank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile partnerski podržati konferenciju.

Konferencija koja nas vodi u budućnost, Future Tense, održat će se 2. listopada u Zagrebu, a vodeći svjetski futurolozi otkrit će nam kako ćemo živjeti i poslovati u budućnosti. Morgaine Gaye, Gerd Leonhard, Aric Dromi i David Birch futurolozi su koji će svoje viđenje budućnosti predstaviti u Laubi, a nakon njihovih inspirativnih predavanja održat će se CEO future panel na kojem će predsjednici uprava vodećih kompanija raspravljati o mogućnostima primjene futuroloških predviđanja u poslovnim modelima.

Konferencija će se održati u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave konferencije vlasnica i direktorica Manuela Šola izjavila je: „Future Tense autorski je projekt Komunikacijskog laboratorija kojim želimo predstaviti vodeća svjetska futurološka predviđanja poslovnoj javnosti u Hrvatskoj, ali i ukazati na važnost promišljanja o mogućnosti primjene futuroloških predviđanja u poslovanju. Želja nam je napraviti odmak od uobičajenih tema te potaknuti aktivno promišljanje o budućnosti poslovanja kako kod predsjednika uprava velikih kompanija, tako i kod malih poduzetnika, ali i javne uprave. Na konferenciji ćemo predstaviti teme koje će biti relevantne svima navedenima.“

Važnost predstavljanja futuroloških predviđanja prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, a istaknuo se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensa, Nova TV kao generalni medijski pokrovitelj te tvrtke Addiko Bank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile partnerski podržati konferenciju.

Jiři Dvorjancansky, predsjednik Uprave Vipneta istaknuo je: „Nove tehnologije, inovacije i disrupcija postaju neizostavni dio poslovnog svijeta i mijenjaju ga iz korijena, a kompanije pri tom moraju biti agilne, fleksibilne i brze u reakcijama na tržišne promjene kako bi nastavile uspješno poslovati. Prateći dolazeće trendove, Vipnet je prije dvije godine započeo transformaciju i mijenjanje svojeg poslovnog modela prelazeći iz konvergentnog telekoma u digitalnu kompaniju. Jednako nam je važno da mijenjamo i sami sebe, naše procese i korporativnu kulturu, s obzirom na očekivanja ne samo tržišta nego i svojih sadašnjih, a i budućih zaposlenika, da bismo uopće bili u mogućnosti odgovoriti na disrupciju i promjene koje ona donosi. Kao lider u inovacijama na hrvatskom tržištu, pažljivo pratimo predviđanja futurologa pa je sudjelovanje na Future Tense konferenciji bila logična odluka. Glavni predavači vodeći su svjetski stručnjaci i pohvalno je da ćemo ih imati priliku slušati iz prve ruke u Hrvatskoj.

Future Tense konferencija predstavit će generalna futurološka predviđanja, ali će ujedno biti zastupljene i specifične teme poput pametnih gradova, predviđanja vezanih uz industriju hrane, ali i razvoja novih načina plaćanja. Na tom tragu, određeni broj kotizacija za Future Tense konferenciju bit će moguće kupiti i putem kriptovaluta: Bitcoina, Ripplea i Ethera.

Poseban, futurološki predznak konferenciji Future Tense daje i njezin vizualni identitet specifičan po tome što se u svojoj digitalnoj inačici, u realnom vremenu mijenja, ovisno o korištenju hashtagova iz cijeloga svijeta na društvenoj mreži Twitter vezanih uz temu budućnosti.

Upravo brojne tvrtke na međunarodnoj razini zapošljavaju futurologe kao savjetnike, posebno u procesu upravljanja rizicima. Futurulozi kreiraju predviđanja na temelju brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promjene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve