Trenerica poslovne izvrsnosti u interviju otkriva

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2017. u 13:06
Foto: Fotolia

Trenerica poslovne izvrsnosti u interviju za Poslovni centar znanja otkriva kako postići izvrsnost, kako zadržati fokus i tko su “kradljivci” vremena.

U susret jednodnevnom seminaru 21. rujna 2017. kojeg organizira Poslovni centar znanja razgovarali smo sa predavačicom.

Savjeti za leadership

Mirta Fraisman Čobanov – trener osobne i poslovne izvrsnosti, NLP trener & business coach, psihoterapeut

Mirta Fraisman Čobanov smatra da lider treba svojim primjerom svjedočiti onome što traži od svojih ljudi, a kako bi u tome bio uspješan treba kontinuirano raditi na razvoju svoje mentalne izvrsnosti, izvrsnosti u izvedbi te u komunikaciji i uspostavljanju kvalitetnih odnosa s drugima. 

Kada je riječ o vještinama vođenja drugih, vođa, kaže,

  • treba poznavati svoje ljude,
  • znati strateški raspodijeliti zadatke sukladno njihovim sposobnostima i kompetencijama te
  • kvalitetno balansirati svoj fokus između građenja odnosa i realizacije ciljeva.

Kako tvrdi, ne postoje dvije identične osobe i od presudnog je značaja razviti fleksibilnost u komunikaciji i percepciji, ali i posjedovati veliku dozu strpljenja i ustrajnosti.

Rezultat uspješnog vođenja su zadovoljni ljudi i postignut rezultat.

U današnjem svijetu kada smo bombardirani velikim brojem informacija, zadržavanje fokusa na prioritetima je izuzetno vrijedna vještina. Kako kaže, upravljanje fokusom svodi se na usmjeravanje pažnje na ono što je bitno i što se nalazi u našoj domeni kontrole. Stres i anksioznost mogu uvelike utjecati na pad fokusa, stoga je važno naučiti upravljati svojim emocijama i razinom pobuđenosti.

U punoj produktivnosti i fokusiranju mogu nas, upozorava, omesti "kradljivci" vremena, koji odvlače fokus i pažnju sa zadataka koje obavljamo. Fraisman Čobanov poručuje kako kradljivci vremena dolaze do izražaja kada nam zadatak nije zanimljiv, kada se osjećamo iscrpljeno ili ga ne smatramo toliko važnim, ali i kada ne znamo jasno postaviti granice i reći "ne" stvarima koje nisu prioriteti. Primjerice, kradljivci vremena mogu biti prekidi od strane suradnika, provjera stanja na društvenim mrežama, telefonski pozivi, nejasno određivanje ciljeva i prioriteta, loš dnevni plan…

"Kada ih osvijestimo, lakše je njima upravljati. Dobar savjet je odrediti za početak tri glavna kradljivca vremena i odrediti si razdoblje od primjerice tri mjeseca u kojemu ćemo ih nastojati eliminirati. Kada riješimo glavna tri, možemo krenuti na sljedeće", kaže Fraisman Čobanov. Ponekad nas može demotivirati negativno radno okruženje, manjak rezultata ili pak okolnosti koje nam ne idu na ruku, no i za to Fraisman Čobanov ima lijek. "Bez obzira u kakvim se okolnostima nalazimo, možemo uvijek nastojati dati sve od sebe i svaki dan biti malo bolji nego jučer, raditi s integritetom, sami sebi postavljati izazovne ciljeve, podizati ljestvicu i biti kreativni u realizaciji neatraktivnih zadataka, na kojima možemo vježbati svoje strpljenje, fokus i ustrajnost", zaključuje Fraisman Čobanov. 

Pročitajte više o seminarima:

Organizator seminara: Poslovni dnevnik/Večernji list d.o.o.

Za dodatne informacije i prijave za seminar obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Komentirajte prvi

New Report

Close