‘Želimo stvoriti povoljnu poslovnu klimu, rasterećenu parafiskalnih nameta i to je naša najvažnija zadaća’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 03. studeni 2016. u 11:18
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Aktivnostima poput ove olakšavamo već postojećima, ali ohrabrujemo i sve buduće poduzetnike, istaknuo je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Poslovni uzlet grada Koprivnice, održan u četvrtak, dio je projekta osmišljenog s ciljem predstavljanja hrvatskih malih i srednjih poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda i broja zaposlenih. Dakako, Poslovni dnevnik kao organizator Poslovnog uzleta, kroz cjelogodišnju kampanju istovremeno nastoji javnost upoznati i s uspješnim, pozitivnim poduzetničkim pričama kako na regionalno-županijskom tako i nacionalnom nivou. Tako je koprivnički Poslovni uzlet 28. po redu takva manifestacija u ovoj godini te je na njenu otvorenju glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović, naglasio koliko važnu ulogu malo i srednje poduzetništvo u široj gospodarskoj slici Hrvatske zapravo ima. "Ovaj sektor zapošljava 65 posto ukupnog broja zaposlenih građana, generira preko 50 posto BDP-a te čini 99 posto svih registriranih tvrtki u Hrvatskoj. Naš je projekt namijenjen promociji te edukaciji malog i srednjeg poduzetništva kako bi poduzetnici svoja znanja i vještine podigli na razinu kojom će biti konkurentni ne samo na domaćem, već i europskom tržištu", kazao je Šimatović.

Na ulogu Poslovnog uzleta kao mjesta na kojem se konačno raspravlja o temama koje su od izuzetne važnosti osvrnuo se i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. „Aktivnostima poput ove olakšavamo već postojećima, ali ohrabrujemo i sve buduće poduzetnike. Drago mi je da je Koprivnica, grad koji je prvi izašao iz gospodarske krize, postao stalnim domaćinom manifestacije Poslovnog uzleta. Koprivnički gospodarski trendovi izuzetno su dobri i hvala svim poduzetnicima koji su za to zaslužni“, poručio je gradonačelnik.

Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije, potvrdio je da Koprivničko – križevačka županija po svim gospodarskim kriterijima pokazuje stabilan i ravnomjeran razvoj. „Zadovoljan sam što se Poslovni uzlet već drugi put održava u Koprivnici. Iako je veliko gospodarstvo predvođeno Podravkom poslužilo kao dobar zamašnjak razvoja, izuzetno smo ponosni upravo na razvoj sektora malog i srednjeg poduzetništva. Od politike se, nerijetko, očekuje više nego što ona u danom trenutku može pružiti, no poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganju su brojne mjere koje mogu olakšati proces razvoja. Želim da svi vjerujete kako svatko od nas, neovisno o ulogama i funkcijama koje obnašamo, stojimo uz vas na putu vašeg daljnjeg prosperiteta“, poručio je župan okupljenim poduzetnicima.

Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta, naglasila je da nedavno provedeno spajanje ministarstava ne znači da će se o poduzetnicima i obrtnicima voditi manje računa – već upravo suprotno. „Nastojat ćemo postati što efikasniji, a želimo olakšati pristup mjerama i financijskim sredstvima, kao što radimo i na boljim uvjetima linija mikro kredita. Želimo stvoriti povoljnu poslovnu klimu, rasterećenu parafiskalnih nameta i to je naša najvažnija zadaća. U tijeku su pregovori s udruženjima gospodarstvenika i poslodavaca, kao i predstavnicima komora jer želimo kreirati preduvjete za jasniju i protočniju komunikaciju sa svim bitnim dionicima. Na vlastitoj sam koži, s 11 godina poduzetničkog iskustva, iskusila većinu problema s kojima se ovaj sektor susreće što je ujedno bila i motivacija mog uključivanja u politiku i ovaj sektor“, zaključila je Mandac.

Komentari (2)
Pogledajte sve

znakovito kako nitko ne zeli stvoriti poslovnu klimu oslobodjenu nametnika…. samo neki kao nameti koji tako dodju sami od sebe pa ih se mora rjesavati.. jos najbolje da se za to uvede porez.. porez za oslobadjanje od nameta

Gospodja je dilomirani deffektolog….sto ona uopce radi u MInistarstvu malog poduzetnistva? Google kaze da je bliska prijateljica Ane Saric Karamarko- vjerojatno je to presudilo da dobije funkicju za koju nema ni kvalifikacije ni intelektualni kapacitet. Najjadnije je da obecava nesto sto uopce nije u ingernciji ministarstva u kojem je radila …..

New Report

Close