VIDEO: Rimčev Concept One postigao najveći podvig do sad pobijedivši člana ‘svetog trojstva’

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2016. u 12:11
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ovdje su ‘veliki dečki’ i moram priznati da sam bio nervozan, rekao je Rimac.

Rimčev Concept One je već pokazao svoju moć protiv Tesle P90D i LaFerrarija te je time probudio brojne apetite u automobilističkom svijetu i potaknuo pozive na dvoboj sa članom 'svetog trojstva', Porscheom 918 Spyderom. Izazov je stigao od Alejandra Salomondrina, a okršaj je dogovoren na stazi Milan u Michiganu. 

Radi se o automobilu koji je redovito dominirao u usporedbama s McLarenom P1 i LaFerrarijem, a vlasnik tvrtke Rimac Automobili je napisao da je bio nervozan i nije znao što može očekivati. 

Ovdje su 'veliki dečki' i moram priznati da sam bio nervozan. Mislio sam si: 'Čak i ako izgubimo, nije to tako loše ako je s druge strane jedan od najboljih automobila na svijetu' – napisao je Rimac. 

Rimac piše da nije znao što očekivati od automobila na ovakvoj stazi jer mu je to bila prva takva utrka, a nakon zagrijavanja, uslijedilo je šest pravih utrka. Concept One imao je sve bolje vrijeme kako je su utrke odmicale ali ga je iznenadila razlika u nekim utrkama. Izgubili su samo jednu od njih šest, a u njoj je Rimac pogriješio pri startu.

Kao zanimljivost, Rimac je na blogu isporučio i zanimljive statističke podatke pa tako kaže da sa svakom utrkom na 402 metra Concept One troši 1,96 kWh energije dok s druge strane litra goriva ima 9,4 kWh energije, tako da su u tom utrkivanju potrošili energije za litru i pol goriva. U utrkivanje su krenuli s baterijom na 95 posto, a završili sa 72 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close