Uhvatite potporu: 1,5 milijuna kuna bespovratno za poduzetnike kroz Eurostars 2

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2016. u 14:34
Foto: Thinkstock

Maksimalan iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 eura ili do 70 % udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o tome što je manje.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za prijavu međunarodnih suradničkih projekata u program Eurostars 2, namijenjen tvrtkama koje se bave istraživanjem i razvojem. Programom Eurostars potiču se mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Novost: HAMAG-BICRO u ulozi mentora

U svrhu olakšanja procesa ulaska u program, ove godine uvedena je mogućnost predaje online pretprijave HAMAG-BICRO-u, nakon čega će natjecatelji dobiti savjetodavne povratne informacije o svojoj pretprijavi te mogućnost uklanjanja eventualnih uočenih nedostataka. Rok za popunjavanje pretprijave je 18. siječnja 2016., a HAMAG-BICRO će natjecateljima pružiti povratne informacije o pretprijavi najkasnije do 2. veljače 2016. godine. S obzirom na isto, natjecatelji će potom imati dovoljno vremena unijeti eventualne izmjene u projektnoj prijavi te predati pune prijave do 18. veljače 2016. do 20.00 sati. Puna prijava predaje se izravno prema EUREKA tajništvu u Bruxellesu. Odluka o uspješnim prijavama koje su zadovoljile sve propisane uvjete biti će objavljena do srpnja 2016. godine.

Uvjeti natječaja

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME) te mora provoditi najmanje 50% aktivnosti. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.

Maksimalan iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 eura ili do 70 % udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o tome što je manje. Projekt može trajati najduže tri godine (36 mjeseci).

Natječaj: www.hamagbicro.hr/kategorija/otvoreni-natjecaji

Predaja pune prijave: www.eurostars-eureka.eu/apply-funding

Popis zemalja koje su uključene u program: www.eurostars-eureka.eu/eurostars-countries/europe

Komentirajte prvi

New Report

Close