Pomoći da inovacije iz tehničke kulture mogu doći do investitora

Rimac: Zajedno možemo učiniti iskorak u procesu od ideje do realizacije/Dalibor Urukalović/PIXSELL Rimac: Zajedno možemo učiniti iskorak u procesu od ideje do realizacije/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Poduzetnik Mate Rimac ušao u NO HZTK-a.

Novi član Hrvatske zajednice tehničke kulture je inovator i poduzetnik Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, a u krovnoj organizaciji tehničke kulture obnašat će funkciju člana Nadzornog odbora.

Tako će svojim iskustvima i znanjem podržati rad Ivana Vlainića, predsjednika HZTK-a i osobe koja je prva, još 2006. kao njegov mentor na državnom natjecanju inovacija prepoznala Rimčev potencijal, ali i unaprijediti procese potrebne u realizaciji projekata.

 

13 godina

prošlo otkad je Rimac pobijedio na državnom natjecanju iz inovacija, vodio ga je Vlainić

"Osobno se stavljam na raspolaganje kao savjetnik i onaj koji ima iskustva iz realnog života. Siguran sam da zajedno možemo učiniti velik iskorak i ljudima pomoći u cjelokupnom složenom procesu od gole ideje do realizacije projekta. Vrijedna ideja ima smisla samo ako se od nje stvori dodana vrijednost i proizvod koji će otvoriti i nova radna mjesta. Na taj način inovacija može znatno pomoći gospodarstvu i  podizanju standarda ljudi", rekao je Mate Rimac, objašnjavajući kako je Zajednica tehničke kulture u posljednje četiri godine dala vjetar u leđa mnogim mladim ljudima u razvoju njihove ideje, a kako on dodatno želi pomoći da od tehničke kreacije imaju autori i cijelo društvo.   

 Prema Vlainićevim riječima, Rimac će pomoći u izradi novih programa i projekata koji će kvalitetu obrazovanja djece i mladih te cjeloživotnog učenja podići na još veći nivo, a imat će ulogu i u otkrivanju novih talenata. "Kako bi se ideja realizirala u nešto ostvarivo potrebno je i deset godina predanoga rada. Svojim savjetima mogu pomoći u tome da inovativna rješenja iz svih područja tehničke kulture uspiju doći do toliko potrebnog investitora'', dodao je Rimac. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve