Podravkini kuhari gostima prezentirali svoje primorske specijalitete

Autor: Darko Bičak , 04. ožujak 2016. u 12:58
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U Puli je poduzetnicima koji su došli na edukaciju Poslovnog uzleta, u organizaciji Poslovnog dnevnika, bio ponuđen menu od rižota s plodovima mora te puretina u umaku s njokima.

Podravkin gastro-tim zadnjih godina ulaže velike napore kako bi putem svojim Cooking showova, ali i na druge načine, promovirao zdravu prehranu u Hrvatskoj.

Naravno, primarni cilj je da se javnosti predstave Podravkini proizvodi, a što i nije problem s obzirom na to da se radi o našoj najvećoj prehrambenoj industriji. Na tom tragu je bio i Cooking show koji su u petak u Puli pripremili Podravkini kuhari u sklopu Poslovnog uzleta Grada Pule.

Kuhari Zlatko Sedlanić, Zoran Delić i Marko Peras dio su šireg tima od pet regionalnih Podravkinih kuhara koji pokrivaju čitavu Hrvatsku. Za događanje u Puli bio je zadužen Zoran Delić koji je kuhar iz Crikvenice. Javnosti je poznatiji po svojim medijskim projektima IN Magazin gdje ima rubriku Ručak za sutra, a i 300.000 redovnih posjetitelja Podravkina portala Coolinarika može tamo vidjeti njegove primorske recepte i specijalitete. "Trend je da se smanji unos soli u tijelo. Statistike pokazuju da se u Turskoj dnevno unosi 16 grama soli po stanovniku, u Hrvatskoj je to 12 grama, a neki standard "zdrave" Europe je šest grama.  Zbog toga naša jela koja promoviramo i ovim događanjem pokušavaju građanima Hrvatske približiti taj zdraviji način prehrane.

Svjestan sam da većini kontinentalaca ova jela neće vjerojatno biti dosta slana i začinjena, ali ovdje u Istri i u Primorju smo se navikli na takvu prehranu", kaže Delić. U Puli je poduzetnicima koji su došli na edukaciju Poslovnog uzleta, u organizaciji Poslovnog dnevnika, bio ponuđen menu od rižota s plodovima mora te puretina u umaku s njokima. Naravno, tu su bile i salate od cikle i pržene paprike. "Ovisno o regiji u kojoj žive, Hrvati imaju razne prehrambene navike. U ovom dijelu zemlje se hrana bazira na ribi i maslinovom ulju te mnogo povrća. Posebno bih istaknuo plavu ribu, srdele i inćune koje su zdravije, a prema mom mišljenju, i ukusnije od oborite ribe. Meso od peradi i junetine se preferira u segmentu mesa, a svinjetina je uglavnom prisutna kroz proizvode poput pršuta i pancete", kaže Delić.

Komentirajte prvi

New Report

Close