Osnovnoškolci treći put zaredom dokazali da što hoće, to i mogu!

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2015. u 15:46
Foto: PD

Zadatak natjecanja bio je razvoj ideja i izrada najbolje promotivne kampanje i promotivnog materijala za pokretanje vlastitog posla.

U četvrtak 21. svibnja, treću godinu zaredom, u organizaciji Centra izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski održano je finale natjecanja „Što hoću, mogu!“. 

Zadatak natjecanja bio je razvoj ideja i izrada najbolje promotivne kampanje i promotivnog materijala za pokretanje vlastitog posla, a pobjedu je odnio tim „Agro d.o.o.“ OŠ Sveta Klara pod vodstvom mentorice Dajane Vukadin. 

Luka Drmić-Banović i David Hrženjak „osnovali“ su tvrtku koja se bavi prodajom poljoprivrednih alata i njihovim popravcima. Tvrtku su osnovali kako bi pomogli ljudima koji se bave fizičkim radom na zemlji da „kopaju s osmjehom“ kako glasi i njihov slogan. Iz svoje ponude posebno su istaknuli Lopatu Agro pro365 koja ima sljedeće specifikacije: 3 nastava (za snijeg, za kopanje i utovar), 4 led lampe za noćni rad, gumeni nastavak za udobnije kopanje, 2 ručke za lakše kopanje, držač za bocu te nastavak za razbijanje leda. Osim svojih inovacija komisiji, koju su sačinjavali: gospođa 

Antonija Baković, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, gospođa Božica Ostermann, profesorica ekonomske grupe predmeta, gospodin Matija Filipčić, sistem tehničar te gospođa Martina Golubić, predstavnica sponzora izdavačke kuće Oxford University Press, ponudili su uz vrlo pristupačne cijene vrhunske i trajne proizvode svoje tvrtke. 

Među 16 timova iz 13 osnovnih škola drugo mjesto zasluženo su osvojile „Dame“ iz OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog. Leonarda Miletić i Valentina Kišan uz pomoć mentorice Darinke Dimnjaković osmislile su proizvode namjenjene ženama, točnije njihovoj sigurnosti. Njihov glavni proizvod je DI-RUŽ koji dolazi u nekoliko varijanti, kao Papreni poljubac, ruž bez alergena i sprej s paprom kako bi se napadač mogao spriječiti u nakani te Elektro ruž, ruž koji je ujedno i elektro šoker. Treće mjesto osvojio je tim „Nostig“ iz OŠ Vrbani. Učenici Mia Tonković, Matko Šimić i Mislav Jazvić uz pomoć mentorica Magdalene Babić i Ljiljane Jerković osnovali su tvrtku koja se bavi magijom, a jednim trikom uspjeli su zavarati i sam žiri.

Nagrade, zahvalnice i potvrde svim natjecateljima i mentorima uručila je ravnateljica Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, Antonela Šimunović koja je ujedno čestitala svim finalistima i njihovim mentorima te s posebnim veseljem zaključila kako svaka nova generacija natjecanja „Što hoću, mogu!“ pokazuje sve više interesa za poduzetništvo. 

Osim natjecatelja i mentora ravnateljica je zahvale uručila i mentorima koji su ovo natjecanje uveličali vrijednim nagradama. Izdavačke kuće Oxford University Press, Alfa i Algoritam natjecatelje su nagradili knjigama, T-Com finaliste je nagradio mobilnim uređajima, PiP d.o.o. poklonio je svoje proizvode, Zlatarska radionica Križek prvoplasirane je nagradila nakitom, Green Gold Bowling je sve finaliste nagradio poklon bonom, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija prva tri tima i mentore nagradilo je ulaznicama za predstavu Ukroćena goropadnica, a Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski svim natjecateljima je poklonilo Tečaj brzog čitanja.

Glavnu nagradu u vrijednosti većoj od 300.000,000 kn osigurala je Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, točnije pobjednički tim osvojio je četverogodišnju stipendiju za jedan od programa koje škola nudi (ekonomist, ekonomska gimnazija, opća gimnazija i opća gimnazija s dvojezičnim programom). 

Natjecanje su medijski popratili EduCentar te Poslovni dnevnik.

Još jedanput čestitamo svim finalistima, a koliko bodova su osvojili pojedini timovi možete pročitati u nastavku:

1. Agro d.o.o. (OŠ Sveta Klara) – 93 boda

2. Dama (OŠ „Ljubo Babić“, Jastrebarsko) – 87 bodova

3. Nostig (OŠ Vrbani) – 81 bod

4. Live Time (OŠ Augusta Šenoe) – 80 bodova

5. Frienducation (OŠ Ive Andrića) – 80 bodova

6. Sanjarnica (OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina) – 78 bodova

7. Tour of Zagreb (OŠ Vrbani) – 78 bodova

8. Protego (OŠ Vukomerec) – 77 bodova

9. Croatian Robotic JP – Association (OŠ Pantovčak) – 77 bodova

10. Perfect Garden (OŠ Borovje) – 73 boda

11. Play Ray (OŠ Pantovčak) – 69 bodova

12. Flayer Corporation (OŠ Stjepan Benceković) – 68 bodova

13. Gumiflex (OŠ Ivana Filipovića) – 67 bodova

14. Desky (OŠ Borovje) – 67 bodova

15. Bullets electric car (OŠ Klinča Sela) – 63 boda

16. Hrvatsko privatno poduzetništvo (OŠ Jordanovac) – 58 bodova

Komentirajte prvi

New Report

Close