Muževi prepisuju tvrtke na žene da mogu tražiti poticaje

Autor: Agencija VLM , 18. ožujak 2014. u 21:48
Thinkstock

U Hrvatskoj je 25% tvrtki i 33% obrta u vlasništvu žena, a Ministarstvo poduzetništva i obrta daje im 40% ukupnih poticaja kao podzastupljenoj skupini.

U Hrvatskoj je 25% tvrtki i 33% obrta u vlasništvu žena, a Ministarstvo poduzetništva i obrta daje im 40% ukupnih poticaja kao podzastupljenoj skupini.

– Muževi su prepisivali tvrtke na žene da se mogu prijaviti za poticaje – otkrio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju rezultata EBRD-ova projekta “Women in Business” te poručio da će raditi na tome da Hrvatska postane mjesto gdje se žene mogu afirmirati u poslu i pokazati što znaju, a to je isto, ako ne i više nego muškarci.

Prema rezultatima istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji, koje je prezentirala direktorica EBRD-a u Hrvatskoj Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnički se angažira jedna od pet nezaposlenih žena i jedan od 15 muškaraca. U krizi su stvorile 80% novih radnih mjesta. – Jedna funta uložena u žensko poduzetništvo generira veći biznis nego funta uložena u muški posao. EBRD je u Hrvatskoj financijski pomogao 49 tvrtki u većinskom ženskom vlasništvu, a kao najbolje projekte danas je nagradio Lelu design Mirele Mikšić, Simvu Ane Simon i STEP savjetovanje Diane Šare.

Komentari (3)
Pogledajte sve

prvo bi se morali oženiti[emo_smijeh]

A nekima to poslije postane veći trošak, od beneFITA.

a povrata poreza na razvod nema[emo_zloban]

Kao poduzetnici početnici su dobivali I oni koji su upropastili jednu firmu, na njoj ostali svima dužni. Onda su otvorili drugu I na tu drugu dobili poticaje. Oni koji su dijelili poticaje to nisu vidjeli. U registru su mogli provjeriti koliko firmi imaju registriranih. I to sve bez prepisivanja na ženu ili punicu.
Ako čovjek promijeni kaput da li se I on promijenio? sa tim masnim poticajima su uspjeli upropastiti I drugu.

neka maras prepiše ministarstvo na ženu, možda krene

New Report

Close