Lukom i krumpirom iz Belice opskrbljuju 89 Lidlovih trgovina

Autor: Marta Duić , 08. studeni 2016. u 07:35
U novom skladišnom prostoru imat će novu liniju za pakiranje

Novosti u poslovanju obrta Zlatka Vinkovića su novi skladišni prostor i uzgoj nove kulture – butternut tikve.

Poljoprivredni obrt Vinković, Lidlov je najdugovječnijeg dobavljač luka i krumpira, koji je u deset godina suradnje s tim trgovačkim lancem, znatno proširio svoju proizvodnju.

Počeli su kao malo obiteljsko gospodarstvo prije tridesetak godina, a na početku suradnje s Lidlom opskrbljivali su njihovih prvih 13 hrvatskih trgovina, da bi se danas ta brojka popela na 89 trgovina. Vinković za njihovu proizvodnju kaže da je spoj tradicije i suvremene tehnologije te ističe kako je iznimno ponosan što njegova djeca nastavljaju obiteljski posao koji je za njih već postao tradicija. 

Logističko rješenje
Poljoprivredni obrt Vinković na više od 300 hektara proizvodi krumpir i luk, a ove godine su se nakon investiranja u novi skladišni prostor, odlučili na još jednu kulturu – butternut tikvu, koja je danas sve traženija kultura na tržištu. Nasade spomenutih poljoprivrednih kultura Vinković ima u krugu 30 km od gospodarstva, a surađuje s desetak kooperanata. Kako kaže Vinković, u idealnim uvjetima dnevno imaju i stotinjak tona krumpira, a svojim povrćem snabdijevaju Lidl trgovine kroz čitavu godinu.  

Potpuno preseljenje u novi skladišni prostor u koji je Vinković investirao očekuje se do kraja godine. "U novom skladišnom prostoru veličine 6000 kvadrata imat ćemo još jednu liniju za pakiranje i logistički ćemo puno lakše obavljati sav posao. Preseljenje u novi prostor nam je važno i zbog sistema hlađenja i provjetravanja krumpira, a dvije komore koje ćemo imati koristit ćemo za skladištenje te za spremanje onog povrća koje odmah ide na pakiranje", pojasnio je Zlatko Vinković, vlasnik poljoprivrednog obrta Vinković iz Belice pored Čakovca.

Dugogodišnja tradicija
Poljoprivredni obrt ima osam stalnih zaposlenika kojima se priključuju sezonski radnici iz sela Bjelica koje ima stoljetnu tradiciju sadnje krumpira. Vinković je i ponosni vlasnik i Global gap certifikata. "Iako je dobivanje ovog certifikata bilo teško, njihovi savjeti su nam donijeli mnoge uštede i pomogli nam da budemo bolji. Rasli smo zajedno s Lidlom i vjerujemo da je ovih deset godina tek početak", zaključuje Vinković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close