Hrvatski sprej za uklanjanje kemikalija s voća i povrća u pohodu na regiju

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 03. veljača 2016. u 11:32
Vlatko Kalapoš, vlasnika osječke tvrtke GreenPlanet

Suradnja s Orbicom omogućit će im širenje u regiji, a ponudu će uskoro proširiti dezificijensima za čišćenje automobilskih klima-uređaja.

Jačanje svijesti o sve većoj potrebi zaštite zdravlja bila je ideja vodilja Vlatka Kalapoša, vlasnika osječke tvrtke GreenPlanet, koja je na tržište plasirala, tvrde, prvi proizvod koji jamči 90-postotno uklanjanje kemikalija s voća i povrća.

Riječ je o Detox Sprayu koji odstranjuje vosak, pesticide te herbicide koji na namirnicama ostanu nakon uobičajenog ispiranja vodom. Iz GreenPlaneta napominju da time ne sugeriraju da je nad hrvatskim povrćarima i voćarima potrebno provoditi dodatnu kontrolu, već da nastoje riješiti problem uvozne hrane koja je tretirana voskom i kemikalijama kako bi se tijekom transporta održala njezina svježina. "Detox Spray proizvod je opće upotrebe poput deterdženta za pranje posuđa ili paste za zube koje bi svako domaćinstvo trebalo imati u kuhinji", objašnjava Kalapoš, koji je po struci pravnik, a u sportskom je svijetu poznat kao  psihoterapeut.

Bio je dio tima Line Červara dok je on vodio rukometnu reprezentaciju, a radio je i s nogometnom kad joj je na  čelu bio Slaven Bilić.  Sastav je, objašnjava, kombinacija prirodnih sastojaka poput sode bikarbone, limunske kiseline i octa te jamči smanjeno unošenje štetnih stvari u organizam.  Na Detox Sprayu radili su dvije godine jer regulatorni okvir za pristup tržištu podrazumijeva proces dobivanja dozvola i sveobuhvatne analize na koje u projektnoj pripremi odlazi najveći dio vremena. Olakotna okolnost u plasiranju proizvoda na tržište za GreenPlanet je bila suradnja sa Zvonkom Šalekom, kemičarem s radnim iskustvom u Plivi i Nevi, koji je danas voditelj proizvodnje i razvoja GreenPlaneta.

 

2godine

radili su na Detox Sprayu

"Šalek posjeduje vlastite pogone pa se GreenPlanet u proizvodnji može sloniti na njegove kapacitete u Zagrebu i Samoboru", objašnjava Kalapoš.  Navodi i da su ponosni na sinergiju s lokalnim proizvođačima i stručnjacima iz svih područja. U prilog tome ide i partnerstvo s Orbico grupom kao generalnim distributerom, čime GreenPlanet dobiva pristup Orbicovim distributivno-logističkim kanalima u 17 zemalja.

U Hrvatskoj je Detox Spray trenutačno dostupan u trgovačkim centrima Mueller, Kaufland, Plodine te Bauhaus, a suradnja s Orbicom omogućit će širenje na regionalna i istočna tržišta. GreenPlanet svoju će ponudu uskoro proširiti i novim proizvodima poput dezificijensa namijenjenog čišćenju automobilskih klimatizacijskih i vetilacijskih sustava kojim će se eliminirati mogućnost zaraze potencijalno smrtonosinim virusom legionele do kojeg može doći zbog neadekvatnog održavanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close