Stan od 45 kvadrata građani mogu unajmiti za tisuću kuna

Arhivska fotografija: Davor Javorović / Pixsell Arhivska fotografija: Davor Javorović / Pixsell

U izjavi novinarima ministrica Mrak-Taritaš ocijenila je kako je riječ o novim i kvalitetnim stanovima.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je u petak u Osijeku kako je uspješno ponovno zaživio program POS-ovih stanova, i to putem koncepta najma stanova, za koji građani pokazuju zanimanje.

U pratnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka ministrica Mrak-Taritaš obišla je zgradu u Vukovarskoj ulici u Osijeku u kojoj je od 38 stanova njih 10 prodano po uvjetima POS-a, a 28 stanova daje se u najam s mogućnošću otkupa. Na javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam, objavljen 11. srpnja 2015., pristiglo je više od 160 zahtjeva, od kojih je 125 zadovoljilo uvjete.

U izjavi novinarima ministrica Mrak-Taritaš ocijenila je kako je riječ o novim i kvalitetnim stanovima, a ako se zainteresirani najmoprimci u prve tri godine odluče otkupiti stan, cijena otkupa umanjit će se za onoliko koliko su izdvojili za najam.

"Važno je da naši građani stan od oko 45 kvadratnih metara mogu unajmiti za oko tisuću kuna i da smo im omogućili da stambeno pitanje mogu rješavati na više načina, ne samo kupnjom, već najprije najmom, a onda odučiti što činiti dalje", rekla je Mrak-Taritaš.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako je građane potrebno informirati o modelu kojim im se nudi najam POS-ovih stanova s mogućnošću kasnijeg otkupa. Smatra da će, kada građani budu dovoljno informirani, potrebe biti mnogo veće i da će se morati nastaviti s modelom gradnje takvih stanova, koji je, kako smatra, za rješavanje stambenog pitanja građana bolji od podizanja kredita u 'švicarcima'.

Komentari (2)
 • borsa
  borsa 14:17 31.10.2015.

  A mi pago.
  Sirotinji dijeliti ostalima trzisno.
  Iznajmi svoj za te novce
  Citao sam da ih imas viska

 • ms4
  ms4 13:25 31.10.2015.

  45m2 je nedostatno za jednu obitelj. Zato i je ocajna demografska situacija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!