Split dobiva “tornjeve blizance” – gradi se kompleks vrijedan 500 milijuna kuna

Autor: Marina Šunjerga/VL , 21. travanj 2015. u 15:40
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Baldasar je istaknuo da će Split dobiti jednu od najviših zgrada u ovom dijelu Europe.

Novo sjedište Splitske banke seli se u West Gate, novi poslovni kompleks koji se gradi u Splitu, potvrđeno je u utorak. Riječ je o dva nebodera u koje se ukupno ulaže 500 milijuna kuna, a prema procjenama ulagača u novim bi prostorima posao moglo naći i do 1200 ljudi.

– Splitska banka već duže vrijeme planira novo sjedište zbog potrebe konsolidacije poslovanja s postojećih deset različitih lokacija u Splitu. Novo sjedište, koje će tehnološki i s aspekta energetske učinkovitosti biti izgrađeno po najvišim standardima, našim će klijentima omogućiti još viši nivo usluge, našim djelatnicima bolje uvjete rada, a Splitu vrijednu investiciju. Dodao bih i novu i interesantnu vizuru pristupa centru grada – rekao je Andre-Marc Prudent, predsjednik Uprave Splitske banke koji je s investitorima i gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom obišao gradilište. Baldasar je istaknuo da će Split dobiti jednu od najviših zgrada u ovom dijelu Europe, ali, što je najvažnije,mogućnost otvaranja novih radnih mjesta što ga posebno veseli.

Glavni izvođač radova na projektu je Tehnika a kako je potvrdio njezin predsjednik Uprave Filip Filipec radovi počinju u svibnju i trebali bi biti završeni u roku. Investitor je pojasnio da se primopredaja objekta očekuje u lipnju 2016. Glavni arhitekt je Otto Barić, a interes za korištenje novog poslovnog kompleksa, prema informacijama iz krugova investitora, pokazao je i svjetski poznati lanac hotela koji bi ugovor trebao potpisati u lipnju ove godine.

– Toranj A, u cijelosti će isfinancirati Privredna banka. Za Toranj B smo aplicirali na kredit HBOR-a pri čemu smo osigurali 30 posto vlastitih sredstava, a računamo na podršku sa 70 posto ukupnih sredstava obzirom da je riječ o projektu koji ima obilježje turističkog projekta. Ovi će objekti biti na ponos svih građana Splita, te dati neke nove smjernice u urbanom razvoju grada – komentirao je Josip Komar, predstavnik investitora.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sve je ovo nasa borba dala. Ovo se sve gradi na sisi starog dobrog jadroplova. Je jadroplov dobro othranija neke svoje djelatnike.

HABOR finacira nekretninu, pod maskom turističkog obilježja ??? užas! tu nema nikakve dodane vrijednosti

Privredna banka financira gradnju tornja za Splitsku banku?
Totalna nebuloza.

Tražili ste – gledajte!

New Report

Close